DF vil sikre de danske kyster

0
1474
De danske kyster er smukke. Men livet i havet er hårdt presset. Arkivfoto

Dansk Folkepartis næstformand og klimaordfører Morten Messerschmidt vil have, at regeringen præsenterer en plan for sikringen af de danske kyster samt finansieringen af dette. Han kritiserer, at det ikke er sket noget før, for det er noget, som mange venter på

Dansk Folkeparti kritiserer, at regeringen endnu ikke har præsenteret en plan, der kan sikre de danske kyster og gøre det med en fair og balanceret finansiering. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

”Man kan godt – på trods af corona – sætte fuldt fokus på en national plan for kystsikring. Der er så meget, der er skaleret ned, at man sagtens kan køre et forløb igennem, og jeg tror, der vil være flertal for, at der skal sættes gang i tingene nu. Bølgerne stopper jo ikke med at æde sig ind på land”, siger Dansk Folkepartis næstformand og klimaordfører Morten Messerschmidt til avisen.

Morten Messerschmidt fremsætter nu et forslag i Folketinget om at regeringen skal komme med en plan for sikringen af de danske kyster, samt hvordan finansieringen skal foregå. Han mener, at regeringen har haft god tid til at udarbejde denne plan.

”Siden folketingsvalget har mange ventet på en plan for, hvordan vi sikrer de danske kyster. Enhver ved, at udfordringen er alvorlig, og at den nuværende situation med store forskelle fra landsdel til landsdel er uholdbar. Alligevel kommer der intet udspil fra regeringen. Det er kritisk og kritisabelt”, siger Morten Messerschmidt til Frederiksborg Amts Avis.

Ulighed mellem landsdele

Morten Messerschmidt lægger i forslaget ikke kun op til, at regeringen skal fremlægge en plan for kystsikringen. Han mener også, at der skal være en plan for en fair og balanceret finansiering, og det er der en helt særlig grund til.

Som det forholder sig nu, er kommunerne Halsnæs, Gribskov og Helsingør en del af et fælles sandfordringsprojekt, Nordkystens Fremtid, og har fået lidt over 20 millioner kroner fra en ny statslig pulje. På Vestkysten bidrager staten dog med 100 procent til lignende tiltag.

”Der er en ulighed mellem kommuner, som man bør gøre op med”, siger Steffen Jensen, borgmester i Halsnæs, til Frederiksborg Amts Avis og fortsætter:

”Vi forventer at få et større bidrag. Om bidraget fra staten så bliver 50, 80 eller 100 procent er åbent, men det bør være ens for alle”, siger han.