DF vil have fire meter højt pigtrådshegn gjort klar til grænsen: “Vi skal ikke tages på sengen igen”

0
4849
Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl på DFs sommergruppemøde i august, hvor folketingsgruppen besøgte grænsekontrollen mod Tyskland. DF vil nu have regeringen til at klargøre et grænsehegn, der kan forhindre, at en ny bølge af migranter kommer ind i Danmark som under flygtningekrisen i 2015. Foto: Carsten Lundager

Dansk Folkeparti vil have en plan på plads for opsætning af et fire meter højt pigtrådshegn mod Tyskland. Det skal forhindre, at Danmark bliver taget på sengen igen, hvis en ny stor migrantbølge rejser over Middelhavet til Europa, siger DFs formand Kristian Thulesen Dahl til Berlingske

Dansk Folkeparti mener, at Danmark skal ruste sig til en ny stor migrantbølge ved at gøre et fire meter højt pigtrådshegn klar til opsætning langs grænsen mod Tyskland. Det siger DFs formand Kristan Thulesen Dahl i et interview med Berlingske.

Materialerne til et pigtrådshegn ligger i dag opmagasineret på Flyvestation Skrydstrup i Sønderjylland. Her har de ligget, siden Venstre-regeringen indkøbte dem i 2015-2016, da migrantkrisen var på sit højeste og mere end én million mennesker rejste over Middelhavet til Europa. Men nu foreslår DF, at Forsvaret gør hegnet klar, så det hurtigt kan sættes op, hvis en ny bølge af flygtninge og migranter sætter kursen mod Danmark.

“Vi så, hvor hurtigt det gik i 2015. Vi sagde til danskerne dengang – og det gjorde det politiske system generelt – at vi skulle ikke risikere at komme en lignende situation igen,” siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl til Berlingske.

“Det er afgørende at få budskabet ud, at man ikke bare har det på lager, men at man også har den politiske vilje og forpligter sig politisk til at ville iværksætte det, hvis det bliver nødvendigt,” fortsætter han.

“Vi så, hvor hurtigt det gik i 2015”

Kristian Thulesen Dahl, DF-formand, til Berlingske

68 km langt hegn

I følge Berlingske blev der købt materialer til et 33 km langt hegn i 2015-2016, men DF foreslår, at der skal forberedes et hegn til hele den 68 km lange grænse. DF vil derfor bede regeringen om en skriftlige redegørelse for, hvor meget materialer man har til rådighed, i hvilken stand de er samt om man har den fornødne beredskabsplan for opsætningen klar.

I 2015 kom mere end 21.000 asylansøgere til Danmark. I de første syv måneder af 2020 har 834 personer søgt asyl. På den baggrund bliver Kristian Thulesen Dahl spurgt, om “der overhovedet er nogen grund til panik?”. Til det svarer han:

“Et begreb som panik er voldsomt. Det her er ikke udtryk for at gå i panik, men for rettidig omhu. Vi blev taget på sengen i 2015. Du skal ikke langt tilbage før coronanedlukningen, før Erdogan (den tyrkiske præsident, red.) var villig til at bruge truslen om at lukke op for flygtninge- og migrantstrømmen til at presse EU”.

Venstre: Kan blive nødvendigt

Blandt de øvrige partier er Venstre åben overfor at gøre en beredskabsplan klar. Det Radikale Venstre er ikke overraskende modstander, mens Socialdemokratets retsordfører Jeppe Bruus siger til Berlingske, at det ikke vil tage lang tid at opsætte et hegn, men at han anser det for “usandsynligt”, at det skulle blive nødvendigt.

Læs mere i Berlingske her (Kræver abonnement)