Danskerne undervurderer forfølgelser af kristne

0
4054
Arkivfoto

Kristne er den mest forfulgte religiøse gruppe i verden, men kun 29 procent af danskerne mener, at kristenforfølgelser er et stort problem, viser meningsmåling

310 millioner kristne forfølges på verdensplan på grund af deres religion. Dermed udgør kristne den største gruppe af forfulgte i verden. Men det ved mange danskere ikke, viser en meningsmåling, som Megafon har lavet for Tænketank for forfulgte kristne.

Her svarer kun 29 procent, at de i høj eller meget høj grad opfatter forfølgelse af kristne som et stort problem. 38 procent svarer modsat, at de i mindre grad/slet ikke ser det som et stort problem på verdensplan.

Til sammenligning svarer 44 procent, at de anser forfølgelse af muslimer som et stort problem, mens kun 22 procent i mindre grad/slet ikke mener, at det er et stort problem.

Kilde:
“Undersøgelse af holdningen til forskellige aspekter af grundlæggende menneskerettigheder, navnlig religionsfrihed og forfølgelse” er udarbejdet af Megafon for Tænketank For Forfulgte Kristne. Et repræsentativt udsnit på 1006 danskere har deltaget i undersøgelsen.

Mange danskere tror desuden fejlagtigt, at islam er større på verdensplan end kristendom.

47 procent angiver, at islam er størst, mens 44 procent mener, at det er kristendom. Fakta er, at der er 2,3 milliarder kristne på verdensplan, mens der er 1,8 milliarder muslimer.

Når det gælder kendskab til lande, der forfølger kristne, er kendskabet også begrænset.
28 procent svarer således, at de ikke kender specifikke lande, der forfølger kristne. Det sker på trods af jævnlige internationale rapporter om alvorlige forfølgelser af kristne i både Asien, Mellemøsten og Afrika.

Organisationen Open Doors, der arbejder for forfulgte kristne, udarbejder hvert år en liste over de 50 lande i verden, hvor kristne forfølges mest. Listen toppes af Nordkorea, efterfulgt af Afghanistan, Somalia, Libyen og Pakistan. Listen kan ses her:

Den årlige World Watch List fra organisationen Open Doors over de 50 lande, hvor kristne forfølges mest. Illustration: Open Doors

Open Doors laver også en årlig opgørelse over rapporterede overgreb på kristne. Listen for 2020 lyder således:

  • Flere end 260 mio. kristne i verden oplever svære grader af forfølgelse pga. deres tro.
  • 2.983 kristne er blevet dræbt pga. deres tro.
  • 9.488 kirker blev angrebet.
  • 3711 kristne blev fængslet uden retssag.
  • 8537 kristne blev voldtaget eller seksuelt chikaneret som følge af deres tro
  • 14.645 kristne blev udsat for fysiske eller psykiske skader som følge af deres tro (inklusiv vold og dødstrusler)
  • 5294 huse og ejendomme, ejet af kristne, blev angrebet.

Megafon-målingen om danskernes ringe kendskab til kristenforfølglser for Tænketank For Forfulgte kristne til at komme med en klar opfordring:

”Undersøgelsen viser, at der er stort behov for oplysning i skoler, uddannelsesinstitutioner, højskoler, kirker og andre trossamfund. Medierne må også tage et ansvar for at formidle viden,” siger formand for Tænketank For Forfulgte kristne, biskop emeritus Karsten Nissen.

Læs også:

DF: Danmark skal gå forrest i kampen mod forfølgelser af kristne

Se Megafon-undersøgelsen fra Tænketank for forfulgte kristne her