DF vil have et opgør med tjenestemandsreformen               

0
1664
Jens Henrik Thulesen Dahl er DFs nye sundhedsordfører. I forvejen er han kommunal- uddannelses- og forskningsordfører. Foto: Steen Brogaard

Også Dansk Folkeparti bakker nu op om sygeplejerskernes ønske om at gøre op med tjenestemandsreformen. Christiansborg bør tage ansvar, siger kommunalordfører Jens Henrik Thulesen Dahl (DF)

Ovenpå lønforhandlingerne truer sygeplejerskerne med strejke. De kræver en højere løn og et opgør med tjenestemandsreformen fra 1969, som ifølge dem har givet sygeplejerskerne en forkert placering i det offentlige lønsystem.

Det skriver Jyllands-Posten.

Også på Christiansborg vil flere partier tage et opgør med reformen og dermed også ændre på situationen med ulige løn til de traditionelle ”kvindefag” såsom sygeplejerskefaget. På venstrefløjen og hos Radikale Venstre er der opbakning til et opgør, og ifølge Jyllands-Posten melder også Dansk Folkeparti sig klar til at ændre systemet.

Strukturel skævhed

Christiansborg bør gå ind i sagen, mener Dansk Folkepartis kommunalordfører Jens Henrik Thulesen Dahl.

”Grundlæggende mener vi, at lønspørgsmål hører hjemme mellem arbejdsmarkedets parter, men her står man med en strukturel skævhed, som er opstået på baggrund af en lovgivning, der er 50 år gammel, ” siger han til Jyllands-Posten og understreger, at han forstår sygeplejerskernes utilfredshed.

“Her står man med en strukturel skævhed, som er opstået på baggrund af en lovgivning, der er 50 år gammel”

Jens Henrik Thulesen Dahl, kommunalordfører, Dansk Folkeparti

”Derfor bør vi også på Christiansborg tage ansvar for at kigge på den lovgivning og se på, hvad der skal til for at stille de enkelte grupper nogenlunde lige”.

Hvis parterne ikke kan nå til enighed i lønforhandlingerne, vil det som udgangspunkt kunne ende ud i en strejke blandt sygeplejerskerne i maj. Strejken kan dog af forligsmanden udsættes til slutningen af juni.