DF vil have Dannebrog op i byrådssalen i Aabenraa

0
1576
Arkivfoto

Dansk Folkepartis viceborgmester i Aabenraa, Ejler Schütt, foreslår at Dannebrog får en plads i byrådssalen. Forslaget får delvis opbakning fra de øvrige partier

Dannebrog skal have en plads i byrådssalen i Aabenraa. Det foreslår Dansk Folkepartis viceborgmester i Aabenraa, Ejler Schütt.

“Jeg synes, flaget vil pynte, og så giver det sammenhold. Det giver stof til eftertanke omkring vores demokrati, og så ville det da være fint at stille det op netop i år – hvor vi fejrer 100-året for Genforeningen,” siger Ejler Schütt til Jyske Vestkysten.

DF-viceborgmesteren foreslår, at Dannebrog enten hænges op på væggen eller stilles i et hjørne.

Positiv borgmester

Forslaget får en positiv modtagelse af Aabenraas borgmester Thomas Andresen (V).

“Jeg er positivt indstillet, men vi skal lige kigge på formen. Måske er det bedst med et flag på en stander,” siger borgmesteren til Jyske Vestkysten.

Han fortsætter:

“Vi kan godt være vores flag bekendt, og derfor kan det fint stå i byrådsalen. Vi kunne eventuelt få dronning Margrethe til at indvie det, når hun kommer til genforeningsjubilæet i 2021”.

Socialdemokratiet og Det Konservative Folkeparti er også åben overfor ideen, mens SF er direkte imod:

“Dannebrog må gerne hænge et eller andet sted, men byrådssalen skal ikke være et udstillingslokale for forskellige symboler eller nationale trofæer. Så vidt jeg ved, så flager vi ude foran rådhuset, og det synes jeg, vi skal blive ved med,” siger SFs Michael Christensen til den lokale avis.

Dannebrog op i Nyborg og Randers

Tidligere på året blev Dannebrog sat op i byrådssalen i Nyborg efter forslag fra DF, og fornylig sagde et flertal i Randers ja til et forslag fra DF om at Dannebrog skal pryde byrådssalen i Randers. Til gengæld har et flertal i økonomiudvalget i Fredensborg i Nordsjælland netop skudt et lignende forslag ned fra de lokale DFere. Her lød begrundelsen, at der ikke er plads i byrådssalen.