DF vil bruge dom over Loyal To Familia til at forbyde andre bander

0
1410
DFs gruppeformand Peter Skaarup har stillet en række spørgsmål til justitsminister Nick Hækkerup om fredagens angreb på en studentervogni Ålsgård.

Hvis Højesteret stadfæster forbuddet mod Loyal to Familia,  skal andre bander hurtigst muligt forbydes, mener DFs retsordfører Peter Skaarup

Bander som Satudarah, Brothas og Bandidos skal forbydes, hvis forbuddet mod indvandrerbanden Loyal To Familia stadfæstes, når der falder dom i den aktuelle højesteretssag i starten af september. Det mener Dansk Folkeparti.

Byretten og Landsretten har erklæret Loyal To Familia ulovlig, og nu skal Højesteret tage endelig stilling.

”Jeg mener, det er en prøvesag, der kan danne skole for at indføre forbud mod nogle af de andre grupperinger. Slår man fast, at banden er en forening og virker ved vold, og viser det sig, at den godt kan opløses, så må man straks gå videre til andre bander og grupperinger,” siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, til B.T.

Start fra en ende af

Til B.T’s spørgsmål om, hvilke bander, der skal forbydes, siger Peter Skaarup:

”Man kan bare starte fra en ende af. Man kan jo starte med de grupperinger, der viser deres grimme ansigt for tiden. Satudarah kan nævnes som et eksempel, men også Husum-gruppen, Brothas, Hells Angels og Bandidos. Man kan jo slå op i politiets banderegister og se, hvilke grupper det drejer sig om”.

Selv om Loyal To Familia er dømt til opløsning i både by- og landsretten, tyder alt på, at banden er alt andet end opløst. Ekstra Bladet afslørede i juni, at fire nye afdelinger er blevet optaget i banden, og i højesteretssagen har rigsadvokaten oplyst, at politiet nu anslår medlemstallet til over 100 medlemmer.

Ekstra Bladet har også afsløret, at Loyal To Familia har indledt et samarbejde med en af Sveriges mest berygtede bander. Det drejer sig om Dødspatruljen, der i 2019 stod bag drabet på to mænd, der blev skudt i en bil på en parkeringsplads i Herlev. De to mænd tilhørte den rivaliserende svenske bande Shottaz, som Dødspatruljen er udbrydere fra.

1409 års fængsel

Loyal To Familia blev i første omgang forbudt via en administrativ beslutning hos Københavns Politi og Rigspolitiet i september 2018.

I 2020 blev forbuddet bekræftet i først byretten og derefter landsretten. Her blev Loyal to Familia dømt til opløsning. Begrundelsen er, at det er en forening, der virker ved vold. Derfor kan den opløses efter grundlovens § 78, stk. 1, og stk. 2.

At Loyal To Familie er en kriminel forening, er der i øvrigt blevet sat en tyk streg under i højesteretssagen. Rigsadvokaten kunne tirsdag oplyse, at 372 nuværende og tidligere medlemmer af Loyal To Familia til sammen har fået 1409 års fængsel.