Liselott Blixt: Vaccinen må ikke skabe et A- og B-hold

0
1566
Skal covid-19-vaccinen give adgang til arrangementer, som ikke-vaccinerede ikke må deltage i? Foto: Johan NILSSON / TT NEWS AGENCY / AFP) / Sweden OUT

Dansk Folkepartis sundhedsordfører mener ikke, at vaccinerede skal have adgang til flere arrangementer end ikke-vaccinerede. ”Vi ønsker ikke at dele befolkningen op i to,” siger Liselott Blixt til Politiken

Skal coronavaccinerede kunne gå til sportskampe og koncerter, som ikke-vaccinerede ikke må deltage i? Nej, mener Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt. Hun advarer i Politiken om, at en sådan vaccine-fordel vil dele befolkningen op i et A- og et B-hold.

”Vi ændrer ikke holdning til, at det ikke skal være en vaccine, der skal give adgang til, om du kan gå ind nogle steder eller deltage i nogle ting. Det er det alt for usikkert til, og det er også det, der skiller folk ad, samtidig med at der jo er nogle, der ikke kan tåle vaccinen og nogle, der ikke skal have den,” siger Liselott Blixt.

Hun mener i stedet, at adgangsbilletten skal være en negativ coronatest.

”Vi kan støtte, at man nogle steder kan sige, at du skal fremvise en test for at komme ind her, det gør vi andre jo også forskellige steder,” siger hun til Politiken.

Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Befolkningen skal ikke deles op i to

Selvom vaccinerne vil betyde, at man har langt mindre risiko for at blive smittet, vil Liselott Blixt og Dansk Folkeparti ikke have, at vaccination er forudsætningen for at kunne deltage i arrangementer, da mange dermed ikke vil kunne deltage.

”Vi ønsker ikke at dele befolkningen op i to grupper. Vi plejer altid at sige, at vi er sammen om Danmark, uanset om du er rig eller fattig, stor eller lille, så beskytter og hjælper vi hinanden. Der er folk, der ikke kan få vaccinen, måske fordi de har en sygdom, og så er der gravide, der er børn og unge. Det vil dele folk op i to hold. Det ønsker vi ikke,” siger Liselott Blixt til Politiken.

Liselott Blixt og Dansk Folkeparti mener desuden, at samfundet skal åbnes langt mere op, end regeringen lægger op til.