Tre gode råd til valgkampen

0
905
Morten Dreyer. Foto: Dansk Folkeparti

Af Morten Dreyer, DF Dragør

Tilbage i 1989, da jeg stillede op første gang til byrådet i Dragør for Venstre, blev jeg et år før valget trukket til side af en garvet venstremand, Kurt fra Værløse.

Han havde tre gode råd, som jeg har fulgt lige siden:

  1. Når du deltager i et valgpanel, så møder du frem mindst 30 minutter før tid. Så kan du hilse pænt på arrangenørerne og finde bedste plads i panelet. Arrangeneørerne er ofte usikre før mødet, kommer der nok gæster? Så de først ankomne bliver godt modtaget. Det kan være, at der er sat navneskilte op i forvejen i panelet, dem flytter du bare lidt til side og sætter din taske på pladsen. Og holder venligt, men bestemt fast i placeringen. Det virker oftest.
  2. Kommer du ind på det yderste af neglene, og kun får en enkel udvalgspost, så skal du for enhver pris undgå Hegnsynet. Det er en ren tabersag at sidde der. Selv vinderen i en hegnsynssag er oftes utilfreds, og taberen er meget utilfreds. Hvilke de begge nok skal fortælle Gud og hvermand om hvor tumpet du er.
  3. Du bør kæmpe for at få en plads i Kulturudvalget i første valgperiode. Du bliver nok ikke Borgmester, Formand for Teknisk udvalg eller kommer i økonomiudvalget i første valgperiode. Kulturen er en god indgang. Du er med, når der deles priser ud og får en masse gode kontakter i kommunen og blandt borgerne, som en flink gut som mange har talt med.

I anden valgperiode kan du gribe efter de bedre poster. Så har du kontakterne på plads.

De fleste kandidater glemmer på valgdagen helt 2. valgrunde, også kaldet konstitueringen. Det er her min fordom, at i mange kommuner har DF en forhånds aftale om, at man nok skal komme sammen med flertallet. Men imens man sidder og venter ved telefonen, så fordeles alle de bedre pladser.

Det er måske nok bare en dum fordom fra min side.