DF støtter ikke Afrika-aftale

0
3519
Trafikprop i Nigeria, hvor myndighederne forsøger at begrænse spredningen af ​​coronavirussen. Foto: REUTERS / Afolabi Sotunde

Udviklingsminister Rasmus Prehn (S) er sammen med et bredt flertal i Folketinget blevet enige om en større pulje til indsatsen mod coronavirus i Afrika og nærområder. DF siger nej til aftalen

Udviklingsminister Rasmus Prehn (S) er blevet enig med en række partier i Folketinget om at udmønte en pulje på 650 mio kr. til indsatsen mod coronavirus i Afrika. Dansk Folkeparti er ikke med i aftalen, og DFs udviklingsordfører Dennis Flydtkjær udtaler i den forbindelse:

”Rigtig mange danskere oplever at miste deres arbejde i de her dage. Virksomheder kæmper for deres overlevelse og nationalbanken vurdere vi kan opleve, at Danmarks økonomi skrumper med op til 10%. Det er derfor en god ide, at vi først sikre at Danmark lander ordentlig efter den her krise inden vi giver midler til en Corona-pakke til Afrika. Skulle vi ikke først sørge for, at vi selv kommer igennem krisen på en fornuftig måde”, siger han og fortsætter:

”Det kan lyde usolidarisk, da Afrika naturligvis også har brug for hjælp, men det er sådan at udviklingsbistanden fastsættes som en en procentsats af vores bruttonationalindkomst. Det vil sige når Danmarks økonomi skrumper så gør udviklingsbistanden også. Det er derfor også i de fattige landes interesse, at vi sikrer, at vi kommer godt ud af det her, med så få døde, arbejdsløse og lukkede virksomheder som muligt”, siger Dennis Flydtkjær.