DF: Skoleelever skal lære at lave klassiske, danske retter

0
12165
Traditionel dansk julemad. Står det til DF, skal kendskabet til de danske klassiske danske retter styrkes. Foto: Carsten Bundgaard

Dansk Folkeparti vil styrke kendskabet til dansk madkultur. Offentlige institutioner skal tvinges til at servere dansk mad, og skoleelever skal lære at tilberede de klassiske, danske retter

Når danske elever fremover går i skolekøkkenet for at blive undervist i madkundskab, skal der være flere klassiske, danske retter på menuen. I hvert fald hvis det står til Dansk Folkeparti, som i et nyt udspil “Forsvar dansk kultur – et modsvar til identitetspolitikken” foreslår, at dansk madkultur styrkes, blandt andet ved at gøre tilberedningen af danske retter til et krav i faget Madkundskab (tidligere hjemkundskab).

“For at vi kan videreføre vores danske kultur og bevare en kærlighed til vores danske retter, skal vores unge statsborgere først og fremmest være bekendte med tilberedning af retterne. Således skal folkeskolen opprioritere, at eleverne præsenteres for dansk mad som en del af faget madkundskab,” skriver DF.

Madkundskab er i dag kun obligatorisk i 4., 5., 6. eller 7. klasse, men DF vil gøre faget obligatorisk i 4.-9. klasse.

Men kan det ikke være svært at definere, hvad der er danske retter, spørger Berlingske. Til det siger DFs kulturordfører Morten Messerschmidt:

“Jo, i høj grad. Dansk madkultur er præget af den inspiration, man har fået fra alle mulige lande. Men det ændrer ikke på, at der findes gode danske egnsretter. Der er noget, der er mere dansk end andet,” siger Morten Messerschmidt til Berlingske.

“Der er noget, der er mere dansk end andet”

Morten Messerschmidt, DF’s kulturordfører, til Berlingske

Forbud mod halalslagtet kød i offentlige institutioner

DF foreslår desuden, at det skal være et krav for offentlige instituioner, at de serverer klassiske, danske retter, og at mindst halvdelen af maden i institutionerne skal være dansk. Samme institutioner skal desuden have forbud mod at servere halalslagtet kød.

“Muslimske skolebørn skal naturligvis ikke tvinges til at spise ikke-halalslagtet kød i madkundskab, men kan nøjes med at tilberede retterne. Med forbuddet mod offentlige indkøb af halalslagtet kød sender Folketinget et signal om, at det offentlige ikke bør lave særregler for religiøse mindretal,” skriver DF.

Hele kulturudspillet kan læses her