DF: Skandaløst med lange sagsbehandlingstider hos politiet

0
1085
Justitsminister Nick Hækkerup (S) skal nu svare på spørgsmål om de alt for lange sangsbehandlingstider, som borgerne oplever, når de anmelder sager til politiet. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Du skal i gennemsnit vente i 403 dage, før en sag du har anmeldt til politiet er afsluttet. Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup tager nu spørgsmålet om de lange sagsbehandlingstider op med justitsminister Nick Hækkerup

En række ordførere mener, det er for dårligt, at borgere er nødt til at vente mere end et år på at få færdigbehandlet sager, når de melder dem til politiet. Det skriver Avisen Danmark.

Helt konkret er sagsbehandlingstiden steget med 64 procent fra 2014 til 2020, så man nu skal vente 403 dage i gennemsnit på at få en politisag afsluttet. Det sker på trods af, at antallet af anmeldelser ikke har været færre siden 2007.

Tilbage i 2020 indgik et stort politisk flertal en aftale, hvor et af fokuspunkterne var, at de store sagsbunker og lange ventetider skulle nedbringes. Desuden skulle politistyrken og anklagemyndigheden styrkes løbende med ekstra mandskab, så de i 2023 ville have 290 flere mand.

DF: Aftalen kan ikke gøre det alene

I følge Avisen Danmark mener Politiforbundet, at aftalen vil kunne løse de lange sagsbehandlingstider, men Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup mener ikke, at aftalen kan stå alene.

”Aftalen kan forhåbentlig tage os en del af vejen. Men den kan slet ikke gøre det alene,” siger han til Avisen Danmark og fortsætter:

”Der skal konkrete initiativer på banen, som kan løse problemet, og det vil jeg spørge ministeren ind til”.

Peter Skaarup kalder den lange svarbehandlingstid for skandaløs og oplyser til Avisen Danmark, at han vil stille justitsminister Nick Hækkerup en række spørgsmål i sagen.