Forsikringsselskaber sender kunder med piskesmæld og hjernerystelse til læger, der ikke tror på deres diagnose, skriver Avisen.dk. Dansk Folkeparti, SF og EL vil nu have sundhedsministeren på banen. 

Dansk Folkeparti vil sammen med SF og Enhedslisten have sundhedsministeren til at se på forsikringsselskabernes behandling af kunder, der er ramt af piskesmæld og hjernerystelse.

Det sker efter at Avisen.dk har afdækket en stribe sager, hvor forsikringssikringsselskaber har sendt kunder til bestemte speciallæger, som laver lægeerklæringer, der typisk falder ud til fordel for forsikringsselskaberne.

Advokater siger til Avisen.dk, at de har erfaring med, at forsikringsselskaber vælger bestemte speciallæger, som, ifølge advokaterne, er farvede af deres holdning til piskesmæld og hjernerystelser. De tror ikke på diagnosen, lyder kritikken.

”Det er altid de samme navne, der bliver foreslået, og det er typisk dem, som mener, at piskesmæld ikke er en diagnose, men et udtryk for at man har ondt i livet,” siger Nina Gejlsbjerg Larsen fra Storetorv Erstatningsadvokater till Avisen.dk.

Enhedslisten har nu stillet spørgsmål til sundhedsministeren, som skal svare på, hvordan hun vil sikre at patienterne får en ”objektiv og faglig kvalificeret vurdering”. Desuden SF bebudet en række paragraf 20-spørgsmål om sagen, blandt andet om patienternes retssikkerhed.

DF-ordførere: Patienterne skal tages alvorligt

Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt bakker op:

”Jeg vil støtte op om de spørgsmål, der kommer, og kontakte ordførerne fra andre partier, så vi sammen kan sikre, at patienter ikke bliver sendt til bestemte læger og derved ikke kan få erstatning,” siger hun til Avisen.dk og fortsætter:

”Generelt synes jeg, at der skal gøres noget ved det problem, at somatiske sygdomme laves om til noget psykisk, altså funktionelle lidelser. Der bør man i højere grad tage patienten alvorligt og for eksempel finde viden i de af vores nabolande, som anerkender de her diagnoser”.

SF: Det stinker

Avisen.dk har afdækket, at forsikringsselskaber ikke overholder retningslinjer om, at de skal komme med forslag til tre speciallæger.

”Det stinker, for at sige det rent ud, når forsikringsselskaberne er så frække, at de kun henviser til én læge, siger SFsa sundhedsordfører Kirsten Normann Andersen til Avisen.dk

”Man skal kunne regne med, at de sundhedspersoner, der undersøger én, er uvildige og ikke i lommen på nogen. Når vi mister tilliden til sundhedspersoner, er det et problem, uanset om det har noget på sig eller ej,” siger hun.

”Man skal kunne regne med, at de sundhedspersoner, der undersøger én, er uvildige og ikke i lommen på nogen”

Kirsten Normann Andersen, sundhedsordfører (SF), til Avisen.dk