DF: Serie-voldtægtsforbrydere skal tvinges til kastration

0
2297
Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Dansk Folkeparti vil tvinge voldtægtsforbrydere til at lade sig kastrere medicinsk. Siger de nej, skal straffen automatisk hæves til 12 års fængsel. “Ekstraordinære problemer kalder på ekstraordinære løsninger,” siger Peter Skaarup til Kristeligt Dagblad

Hvis serie-voldtægsforbrydere ikke vil lade sig kastrere medicinsk, skal deres straf automatisk hæves til 12 års fængsel. Samtidig skal muligheden for prøveløsladelse og strafnedsættelse bortfalde.

Sådan lyder et forslag, som Dansk Folkeparti nu kaster ind i debatten om kvinders utryghed i nattelivet. En undersøgelse har vist, at hver ottende kvinde er bange for at gå i sit nærområde efter mørkets frembrud. Derfor er der brug for nye tiltag, mener DF.

“Det er en uhyggelig statistik, og det vækker eftertanke. Ekstraordinære problemer kalder på ekstraordinære løsninger,” siger Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti, til Kristeligt Dagblad.

Fremsætter beslutningsforslag

Står det til DF, skal der tilføjes en paragraf til straffeloven, så personer, der begår voldtægt og tidligere er dømt for sædelighedsforbrydere, kan tvinges til medicinsk kastration. I dag er de månedlige indsprøjtninger med kønsdriftsdæmpende medicin, som kaldes medicinsk kastration, kun et frivilligt tilbud til personer, der er dømt for seksualforbrydelser.

“Vi har som politikere et ansvar for, at kvinder og piger i Danmark kan være i fred fra folk, der er så syge i deres seksuelle trang, at de vil begå voldtægter. Der her forslag er ingen garanti for, at der ikke kommer voldtægter og drab i fremtiden. Men det er vanvittigt utryghedsskabende, at nogle uhæmmet kan lave vold, overfald og voldtægter gang på gang,” siger Peter Skaarup til Kristeligt Dagblad.

DF vil nu fremsætte et beslutningsforslag i Folketinget, som skal tvinge regeringen til at gøre forslaget til lov. Det er dog usikkert, om der er opbakning. Venstre og Socialdemokratiet tøver i følge Kristeligt Dagblad med at tage stilling, mens Konservative udtrykker skepsis overfor tvang. Den radikale retsordfører Kristian Heegaard er stærk modstander. Han sammenligner det med at hugge hånden af folk, der stjæler.

Dommerforening imod

Strafferetseksperten, professor Jørn Vestergaard kalder i Kristeligt Dagblad forslaget meget vidtgående og grundlæggende i strid med dansk strafferet, og formanden for Den Danske Dommerforening Mikael Sjöberg siger at dommerforeningen “principielt er meget stærkt imod minimumsstraffe”.

I følge Kristeligt Dagblad er 20 dømte lige nu i behandling med kønsdriftsdæmpende medicin. Der er typisk tale om personer med livstidsdomme eller tidsudbestemte straffe. Medicinen kan bl.a. påvirke lever og hjerte og kan medføre knogleafkalkning.