DF-politiker lækkede oplysninger til BT om terrorist: Nu starter retssag mod journalisten

0
2451
Finn Rudaizky (DF) er medlem af Region Hovedstaden, hvor han bl.a. sidder i Sundhedsudvalget.

Torsdag starter retssagen i Københavns Byret mod BT-journalist, som viderebragte fortrolige oplysninger fra Københavns Kommune om terroristen Omar el-Hussein. Oplysningerne kom fra Finn Rudaizky (DF). Han mener, at kommunen skylder at fortælle offentligheden, hvad den vidste om Omar inden han begik sin terrorhandling i Krudttønden og Den Jødiske Synagoge

Hvor meget vidste Københavns Kommune på forhånd om terroristen Omar Abdul Hamid el-Hussein, der i 2015 stod bag angrebet på Krudttønden og den jødiske synagoge i København, der kostede Finn Nørgaard og Dan Uzan livet?

Det spørgsmål er stadig ubesvaret, og torsdag og fredag i denne uge trækkes en BT-journalist i retten, fordi han i 2015 viderebragte fortrolige oplysninger fra kommunen om Omar Abdul Hamid el-Hussein. Oplysninger, som viste, at Københavns Kommune i hvert fald vidste en hel del.

Oplysningerne kom fra Dansk Folkepartis medlem af Borgerrepræsentationen, Finn Rudaizky. Han blev siden idømt dagbøder og smidt ud af Borgerrepræsentationen og Regionsrådet, fordi han havde viderebragt de fortrolige oplysninger. Men selv om Finn Rudaizky siden er blevet indvalgt igen, så har han ikke sluppet sagen, som i sin tid kostede ham hans valgbarhed. For Finn Rudaizky mener stadig, at Københavns Kommune dækker over vigtig viden om, hvad de vidste om Omar El-Hussein.

”Hvor meget kommunen vidste, var ikke tydeligt af de papirer jeg modtog. Så hvilken rolle Københavns Kommune har spillet, hvor man har svigtet – og det har man når en socialklient bliver terrorist – eller hvad kommunen har foretaget af intern kritik, ja det henstår i det uvisse,” skriver Finn Rudaizky i et indlæg på 24nyt forud for retssagen mod BT-journalisten.

“Oplysningerne var i offentlighedens interesse”

Finn Rudaizky forklarer, at han i sin tid fremskaffede og viderebragte de fortrolige oplysninger, fordi han mente de var i offentlighedens interesse:

”Oplysninger var efter min klare opfattelse, fortroliggjort, fordi Københavns Kommune ikke ønskede at blive afsløret i en mildest talt katastrofal tilgang til den unge kriminelle mand, der blev terrorist. Ingen greb ind mens Omar El-Hussein udviklede sig til en koldblodig terrorist. Ingen er stillet til ansvar for de svigt, der måske er begået. Hos Københavns Kommune er sagen forsat fortrolig, ingen embedsmænd draget til ansvar – og mig bekendt er ingen procedurer blevet ændret,” skriver Finn Rudaizky.

DF-politikeren savner blandt andet svar på, om Københavns Kommune viderebragte de oplysninger, de havde om Omar El-Hussein, til andre myndigheder, f.eks. PET.

Hvad gjorde kommunen, da man flere gange forgæves forsøgte at få et kriminalpræventivt møde i stand med Omar El-Hussein og hans familie? Et møde, som Omar El-Hussein angiveligt forsøgte at undgå.

Og hvad gjorde kommunen, da Omar El-Hussein henvendte sig til kommunen efter løsladelsen fra et fængselophold kort før terrorangrebet? På det tidspunkt stod han på en “bekymringsliste” hos PET, og han havde, ved vi nu, fået indsmuglet propagandamateriale i fængslet, som han delte med andre indsatte, herunder videoer fra Islamisk Stat.

De spørgsmål vil Københavns Kommune ikke svare på, skriver Finn Rudaizky:

”I stedet har Københavns Kommune brugt tid – og penge – på at jagte mig som den politiske whistleblower jeg var. Og senest er anklagemyndigheden så i gang med BT og en af dens journalister, som ene og alene har passet sit arbejde. Man går efter budbringerne, mens de ansvarlige fortsat hæver cheflønninger. There is something Rotten in the State of Denmark,” skriver Finn Rudaizky på 24nyt.

Retssagen mod BT-journalisten starter torsdag ved Københavns Byret. Anklagemyndigheden kræver journalisten straffet med en bøde.