100-160 psykiatriske patienter dør hvert år, mens de er under behandling med psykofarmaka. Uacceptabelt, siger DFs sundhedsordfører Liselott Blixt, som nu har rejst sagen overfor sundhedsministeren

Mellem 100 og 160 psykiatriske patienter dør hvert år, mens de under medicinsk behandling. Det afslørede Psykiatriavisen forleden, og nu har Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt rejst sagen overfor sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

Det er behandlingen af lidelserne skizofreni og affaktiv lidelse, det handler om. Det er lidelser, som ikke er dødelige, men ifølge Psykiatriavisen har det længe været kendt, at den medicin, der bruges i behandlingen, såkaldt neuroleptika, har alvorlige og livstruende bivirkninger.

”Det er meget bekymrende, at disse dødsfald fortsætter. Jeg husker sagen om overmedicinering fra Glostrup, hvor det kom frem, at der blev brugt alt for store doser medicin og alt for mange produkter. Det er vigtigt at holde øje med, hvordan den udvikling har været. Det skal en minister have hånd i hanke med,” siger Liselott Blixt til Psykiatriavisen.

Hun har nu stillet en række spørgsmål til sundhedsministeren, blandt andet:

Hvad kan ministeren oplyse om udviklingen i antal af dødsfald i psykiatrien som følge af fejl- eller overmedicinering?

Hvordan vil ministeren sikre, at antallet af dødsfald blandt patienter i psykiatrien bliver nedbragt?