DF-ordfører kritiserer hospitalsdirektører, der lod sig vaccinere før frontpersonale

0
1930
Tre hospitalsdirektører fik som nogle af de første vaccinen på Odense Universitetshospital. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt mener, at det bør få konsekvenser for hospitalsdirektører, som gik foran frontpersonalet for at få vaccine mod corona

Tre direktører fra Odense Universitetshospital (OUH) var blandt de første til at blive coronavaccinerede på OUH, selv om de ikke er en del af det frontpersonale, som ifølge Sundhedsstyrelsen skal vaccineres nu.

OUH forklarer i en redegørelse, at vaccinationen af direktørerne og andre ansatte skete, fordi it-systemet ikke fungerede optimalt, “og der ikke var planer for, hvad man skulle gøre, hvis der var et overskud af vaccinen”. Derfor var det ikke var muligt at få indkaldt flere frontmedarbejdere, som kunne få den resterende vaccine, lyder forklaringen.

DF: Det er helt ude i hampen

Men den forklaring køber Dansk Folkepartis’s sundhedsordfører Liselott Blixt ikke. Hun mener, det er “fuldstændig ude i hampen” at direktørerne kom forrest i køen.

”Det er et dårligt forsvar at komme med, at man skulle give vaccinen hurtigst muligt. Man kunne sagtens have fundet personale på det sygehus, som havde langt større grund til at få vaccinen”, siger Liselott Blixt.

DFs sundhedsordfører Liselott Blixt (DF) mener, at det er langt ude i kampen, at vaccinen gik til direktører i stedet for frontpersonale på Odense Universitetshospital. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2021

DF-ordføreren påpeger, at hospitalsledelsen ikke har noget akut behov for vaccinen.

”Direktørerne og ledelsen har møder digitalt. De møder ikke mennesker på en måde, hvor det er nødvendigt for dem at få vaccinen nu. De har slet ikke samme tætte kontakt til patienter, som frontpersonalet har”.

Stiller spørgsmål til minister

Liselott Blixt vil nu stille spørgsmål til sundhedsminister Magnus Heunicke om sagen. MInistern skal svare på, om det får konsekvenser for hospitalsledelsen og hvad der gøres for at undgå, at det sker igen.

”Det her skal have nogle konsekvenser, for det er simpelthen for dårligt”, siger Liselott Blixt af.