DF gik solo i Horsens: Stemte nej til at nedrive boliger i ghetto

0
1353
Michael Nedersøe, medlem af byrådet i Horsens og folketingskandidat for Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti i Horsens mener ikke, at det gør nogen forskel for lokal ghetto, at der rives boliger ned og bygges nyt. DF vil i stedet stille større krav til beboerne

Der kastes gode penge efter dårlige, når byrådet i Horsens vil nedrive 124 ud af 577 boliger i Sundparken, som betegnes som en hård ghetto efter en årrække på ghettolisten.

Det mener Dansk Folkeparti i Horsens. Derfor stemte partiet mandag aften som det eneste parti imod en stor udviklingsplan for Sundparken. Det er en del af planen, at 124 boliger skal fjernes og erstattes af 74 nye private boliger.

”Vi mener ikke, at det vil have nogen nævneværdig effekt at rive ned og bygge nyt. Det er ikke murstenene, der gør det, men årtiers fejlslagen integrationspolitik,” siger Michael Nedersøe fra Dansk Folkeparti.

DF: Stil flere krav

Han er formand for kommunens paragraf 17 stk. 4-udvalg vedrørende udsatte boliger og parallelsamfund. Udvalget har tidligere sagt god for en version af udviklingsplanen. Men det var en version, hvor der ikke indgik nedrivning.

”Meget af planen ser fornuftig ud, men vi stemmer nej, fordi vi synes at nedrivningen er at sende gode penge efter dårlige. Vi synes i stedet, at der skal stilles flere krav til beboerne i området. Derfor vil vi nu følge op kommunens aktivering i området for at se, om der gøres nok for at få folk i arbejde,” siger Michael Nedersøe.

Mange på førtidspension

Sundparken har været på ghettolisten i en årrække, fordi der er en stor andel af beboere med indvandrerbaggrund og fordi mange af beboerne ikke er i arbejde. Ifølge Michael Nedersøe er antallet af førtidspensionister overrepræsenteret blandt beboerne.

”Jeg så gerne, at man i Folketinget kiggede på tildelingen af førtidspension i ghettoområder. Der er tildelt alt for mange førtidspensioner, og det er ikke-vestlige indvandrere, der er overrepræsenterede i førtidspensionsstatistikken. Det er min opfattelse, at mange gennem tiden har svindlet sig til førtidspension,” siger Michael Nedersøe.