Støjberg overvejer fremtiden: “Det er en tung beslutning”

0
1504
Inger Støjberg (V) og DFs formand Kristian Thulesen Dahl (DF) under debatten om rigsretstiltalen mod Inger Støjberg. Nu bliver de to naboer på Christiansborg. Inger Støjberg har nemlig fået kontor samme sted som Dansk Folkeparti. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Inger Støjberg har endnu ikke meldt ud, om hun fortsætter i Venstre, hvor et stort flertal bakker op om rigsretsagen mod hende. “Det er en tung beslutning at træffe. Jeg har været Venstre-mand i hele mit voksne liv,” siger Inger Støjberg

Fortsætter Inger Støjberg som medlem af Venstre? Det spørgsmål er stadig uafklaret efter dagens debat i Folketinget, hvor rigsretstiltalen mod Inger Støjberg var på dagorden.

Støjberg var selv tilstede under hele debatten og kunne her høre Venstres gruppeformand Kartsen Lauritzen begrunde, hvorfor et stort flertal af Venstres folketingsmedlemmer stemmer for at stille Støjberg for en rigsret. Men om det betyder, at hun forlader Venstre, det vil hun endnu ikke svare på.

“Det, der fylder rigtig meget for mig lige nu, er rigsretssagen, og det, at jeg er blevet vist den største mistillid, som man overhovedet kan blive vist fra sin formand og en stor del af Venstres folketingsgruppe i og med, at de vil sende mig for en rigsret,” sagde Støjberg til Ritzau efter dagens debat.

“Det tæller selvfølgelig med i overvejelserne. Men omvendt vil jeg sige, at det er en tung beslutning at træffe. Jeg har været Venstre-mand i hele mit voksne liv,” sagde hun.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Retsordførerpost skal drøftes

Inger Støjberg er Venstres retsordfører, men den post vil hun sandsynligvis få frataget, når Folketinget på tirsdag har stemt om rigsretstiltalen.

Gruppeformand Karsten Lauritzen sagde torsdag til Ritzau, at ordførerskabet skulle have været drøftet i gruppebestyrelsen torsdag. Forinden ville han dog gerne have talt med Inger Støjberg, men det var ikke muligt.

“Vi har ikke taget stilling, da vi først vil hvae en dialog med Inger Støjberg, om hun vil være i Venstre eller ej. Men Støjberg har desværre ikke haft mulighed for eller ønsket at mødes med Venstre ledelse – det vil sige Jakob Ellemann eller mig,” sagde Karsten Lautrizen til Ritzau.

Venstres gruppeformand Karsten Lauritzen (V) forklarede, at Venstre har stillet gruppen frit i rigsretssage. 32 af partiets 41 folketingsmedlemmer har på et gruppemøde tilkendegivet, at de vil stemme for at stille Inger Støjberg for rigsretten, når der skal stemmes i Folketinget på tirsdag. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Er velkommen i Dansk Folkeparti

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl sagde tidligere på måneden, at Inger Støjberg er velkommen i Dansk Folkeparti, hvis hun forlader Venstre. Politisk er der en “en-til-en-sammenhæng” mellem Støjberg og Dansk Folkeparti, mener han.

“Hun er selvfølgelig velkommen. Vi har i politik brug for rugbrødspolitikere, men også brug for folk, der kan sætte tingene lidt skarpt op. Inger kan det sidste, og har hun ønske om, at komme over til DF, så kan hun det,” sagde Kristian Thulesen Dahl til TV2.