DF og V kritiserer regeringen for at svigte valgløfter: Vil hente 200 kvoteflygtninge til Danmark

0
2735
DFs udlændinge- og værdiordfører Pia Kjærsgaard. Foto: Carsten Lundager

Fuldstændig grotesk, mener Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup om regeringens beslutning om at åbne op for kvoteflygtninge

“Fuldstændigt grotesk”. Sådan reagerer DFs gruppefornmand Peter Skaarup på nyheden om, at den socialemokratiske regering vil hente 200 kvoteflygtninge til Danmark fra Rwanda.

“Frem for at bruge disse penge på bedre velfærd til danske børn og ældre. Det vil DF stemme imod!,” skriver Peter Skaarup på Twitter.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører Pia Kjærsgaard reagerer også skarpt. Hun siger til Ritzau, at det er et skråplan, der ikke harmonerer med de socialdemokratiske valgløfter om en stram udlændingepolitik.

“Vi skal have et totalt stop (for migranter, spontane asylansøgere eller kvoteflygtninge til Danmark, red.), og der skal styr på dem, der er her. Det er vovet i den nuværende situation at sige, at nu kan vi godt begynde at tage imod kvoteflygtninge,” siger Pia Kjærsgaard.

Venstres udlændingeordfører Mads Fuglede kritiserer også belsutningen:

“Den socialdemokratiske regering er i gang med at rulle den stramme udlændingepolitik tilbage på trods af løfter om det modsatte,” siger Mads Fuglede til Ritzau.

Tesfaye: Fortrinsvis kristne kvoteflygtninge 

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) afviser kritikken. Han siger til Ritzau, at Socialdemokratiet også før valget sagde, at Danmark skulle genindtræde i kvoteflygtningesystemet. Desuden peger han på, at de kvoteflygtninge, der opholder sig i Rwanda, fortrinsvis er kristene.

SF mener, at regeringen burde tage 500 kvoteflygtninge.

“Men jeg vil også sige, at jeg ikke har haft store forventninger til regeringen på det her område. Når man nu tager i mod 200, så bliver der leveret, og det er jeg glad for,” siger SFs udlændingeordfører Carl Valentin til BT.