DF og Støjberg i fælles udspil: Tusindvis skal udvises inden 2030

0
3550
Inger Støjberg og DFs formand Kristian Thulesen Dahl under vælgermøde før Folketingsvalget i 2019. Foto: Carten Lundager

Dansk Folkeparti og Inger Støjberg lancerer fælles beslutningsforslag om at udvise mindst 70 procent af en bestemt gruppe indvandrere inden 2030. ”Forslaget gælder alle dem, vi er møghamrende trætte af,” siger Inger Støjberg til Jyllands-Posten

Folketinget har vedtaget en klimalov, som indebærer, at udledningen af drivhusgasser  inden 2030 skal begrænses med 70 procent i forhold til niveauet i 1990. Nu foreslår Dansk Folkeparti og løsgængeren Inger Støjberg en lignende model for hjemsendelser af indvandrere.

I et fællesinterview med Jyllands-Posten lancerer DF-formand Kristian Thulesen Dahl og Inger Støjberg et fælles beslutningsforslag. Det lyder på, at der skal vedtages et udvisningsmål på 70 procent for en gruppe udlændinge, der opfylder et eller flere kriterier.

Ca. 50.000 omfattet

Konkret lyder forslaget sådan her:

”Er man kommet til Danmark som flygtning eller familiesammenført siden 1983, og lever man op til et eller flere af seks bestemte kriterier, eksempelvis en hård fængselsstraf, er man en del af en gruppe, hvor 70 pct. skal udvises inden 2030”.

Hvordan det skal ske, fremgår ikke. Men Inger Støjberg anslår, at omkring 50.000 personer vil være omfattet af forslaget.

”Det her sætter ind over for alle de mennesker, der er kommet til Danmark, som ikke har opført sig, som vi kunne forvente. Alle dem – vi kan lige så godt sige det, som det er – som vi er møghamrende trætte af,” siger hun til Jyllands-Posten.

Folketinget bestemmer

Forslaget er ”i yderkanten af konventionerne”. Men selv om konventionerne måtte blive presset til det yderste og måske endda overskredet af det nye forslag, så slår Kristian Thulesen Dahl fast, at det i sidste ende er Folketinget, der bestemmer dansk lovgivning.

”Vi har lært af historien, at man kan mere inden for konventionerne, end man normalt starter med at få at vide. Folketinget må med 90 mandater vedtage, hvad vi vil. Så kan vi enten vælge at tage kampen, hvis nogen mener, det er konventionsstridigt – eller rette ind,” siger DF-formanden.

Jyllands-Posten: Hvis konventionerne ikke tillader det her, vil I så rette ind?

”Det er 90 mandater i Folketinget, der bestemmer i det her land,” siger Kristian Thulesen Dahl.

Jens Rohde: Perverst

Forslaget fra DF og Inger Støjberg har udløst en skarp reaktion fra Kristendemokraternes Jens Rohde. Den tidligere radikale politiker er helt op i det røde felt på Twitter, hvor han  skriver:

”Perverst. Decideret perverst. Der skal bare været er mål for udvisning. Så må retsbeskyttelsen tilpasses målet. Forslaget tipmed ledsaget af foto fra montren med Grundloven – på demokratiets festdag. I kan simpelthen ikke være det bekendt”.

Læs mere i Jyllands-Posten