DF og KD fik ændret beslutning: Sygehuse i Region Midtjylland kan fortsat ansætte på deltid

0
2001
Pressefoto: Region Midtjylland

Efter 1. marts 2020 skal alle stillinger i Region Midtjylland opslås som fuldtidsstillinger. Men efter kritik fra bl.a. Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne, bliver reglerne nu blødet op

Efter voldsom kritik fra sundhedsansatte har forretningsudvalget i Region Midtjylland nu blødet op på et kontroversielt forslag, som skal sikre, at regionens sygehuse kun opslår fuldtidsstillinger. Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne har begge kritiseret forslaget, og tirsdag fik de to partier opbakning i forretningsudvalget til et ændringsforslag, så deltidsansøgere stadig kan søge stillingerne og blive ansat på deltid.

”Vi er enige i, at alle der gerne vil på fuld tid, skal have ret til at komme på fuld tid. Men vi skal fortsat kunne tiltrække sundhedspersonale, der kun ønsker at arbejde på deltid,” siger Steen Thomsen, der er medlem af Region Midtjylland for Dansk Folkeparti, til ditoverblik.

Ændringsforslaget betyder, at man i stillingsopslag eksempelvis kan skrive, at ”stillingen som udgangspunkt er en fuldtidsstilling”.  Samtidig bliver det indføjet, at den lokale ledelse fortsat har myndighed til at ansætte på deltid, hvis den bedst kvalificerede er en deltidsansøger.

“Vi mangler sygeplejersker og SOSU-assistenter. Derfor mener vi, at det vil være at skyde os selv i foden, hvis vi afskærer os fra at deltidsansætte. For der er mange sygeplejersker og SOSU’er, der gerne vil arbejde deltid og vi har brug for alle de varme hænder, der kan komme i spil,” siger Steen Thomsen.

Kritik fra ansatte: Et skråplan

Kravet om fuldtidsstillinger, som skal skaffe flere hænder på sygehusene, har udløst massiv kritik fra bl.a. sygeplejersker på regionens sygehuse. Rita Balle Rasmussen, der er tillidsrepræsentant for sygeplejerskerne på Regionshospitalet Silkeborg, siger til TV Midt Vest, at regionens politikere er ude på et skråplan.

“De aner ikke, hvad de snakker om. Det er min helt personlige holdning, når de siger, vi bare skal på fuld tid,” siger hun, mens en kollega, Cathrine Holm, siger til TV Midt Vest, at mange slet ikke ønsker at arbejde 37 timer om ugen.

“Med to små børn derhjemme for at kunne holde til det og kunne være noget for dem når jeg kommer hjem, så er det et valg, jeg har truffet,” siger hun.

Steen Thomsen forstår de ansattes kritik. Han glæder sig derfor over opblødningen i de nye ansættelsesregler, hvor der nu også præciseres det nu, at ingen ansatte vil få forøget arbejdstiden mod eget ønske.