DF og K vil sænke el- og varmeregning for pensionister og lavtlønnede

0
1617
Arkivfoto

DF og Konservative vil give et pristillæg til pensionister og lavtlønnede, der er hårdest ramt af de høje energipriser. Pengene skal tages fra de milliarder, som staten sparer, fordi energipriserne er høje

Staten sparer lige nu milliarder, fordi energipriserne er høje, og det bør komme pensionister og folk med lave indtægter til gode.

Det mener både De Konservative og Dansk Folkeparti.

“Staten sparer rigtig mange penge på grund af de høje elafgifter, da der så ikke skal betales støtte til den vedvarende energi. De penge, som staten sparer, synes vi, man skal give som et pristillæg til især de folk, der er hårdest ramt af de høje el- og varmepriser.
Det er især pensionister og folk i den lave del af indtægtspyramiden, der ikke har så høje lønninger,” siger Dansk Folkepartis energiordfører Morten Messerschmidt til Ritzau.

Sparer tre milliarder kroner

Brancheorganisationen Dansk Energi har anslået, at staten sparer henved tre milliarder kroner årligt på de høje energipriser, fordi der skal betales mindre i tilskud til ejere af vindmøller og biogasanlæg. Det sker samtidig med, at mange danskeres el- og varmeregning er steget med flere hundrede kroner om måneden.

Klima- og energiminister Dan Jørgensen meddelte fredag, at han tirsdag vil mødes med partierne til indledende drøftelser af situationen.

“Regeringen ser med stor alvor på de stigende energipriser, som vi med voksende bekymring har fulgt helt tæt,” sagde han i en skriftlig kommentar.

Men det er alt for sent, mener Konservative oog Dansk Folkeparti.

“Det er virkelig noget, der haster. Vi har prøvet gennem måneder at råbe regeringen op, og regeringen har henvist til, at man har afsat en lille pulje på finansloven,” siger Morten Messerschmidt, der kalder forløbet “en pinagtig affære”.