DF: Nu må grænsen lukkes for asylansøgere

0
5297
Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti.

Peter Skaarup (DF) mener, at regeringen må reagere på bekymringen blandt ansatte på Udlændingecenter Nordsjælland, der frygter at de udsættes for coronasmitte, når de tager imod nye asylansøgere

Coronafrygt blandt ansatte i Sandholmlejren, der behandler asylansøgere, får nu Dansk Folkeparti til at gentage sit krav om, at de danske grænser lukkes helt i for at asylansøgere.

Som ditoverblik fortæller i en anden artikel, er de ansatte på Udlændingecenter Nordsjælland (UCN) bekymrede for, om de udsættes for coronasmitte. HK-tillidsrepræsentant Trine Langkow siger til ditoverblik, at hun ikke forstår, at asylansøgere ikke skal i karantæne, når de kommer til Danmark. I stedet bliver de kørt direkte til Sandholmlejren, hvor de bl.a. skal have taget fingeraftryk, hvilket foregår på en måde, hvor der meget tæt kontakt mellem asylansøgere og UCNs folk.

”Vi aner ikke, om de er smittede eller hvilke lande de er rejst igennem,” siger Trine Langkow til ditoverblik.dk.

Læs artiklen: Medarbejdere bekymrede: Hvorfor skal asylansøgere ikke i karantæne?

Peter Skaarup: Alt for risikabelt

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup mener, at asylbehandlingen foregår på en meget risikabel måde, og han mener, at regeringen nu må stramme op.

”Vi kommer med en klar opfordring til regeringen om helt at lukke ned for asylansøgere. Vi har lukket grænserne for alle andre på grund af coronarisikoen, og de oplysninger, der nu kommer frem, er efter vores opfattelse det endegyldige bevis på, at vi heller ikke skal tillade asylansøgere at komme ind i landet,” siger Peter Skaarup.

”Vi kommer med en klar opfordring til regeringen om helt at lukke ned for asylansøgere”

Peter Skaarup

HK-tillidsrepræsentant Trine Langkow undrer sig også over, at de betjente, der transporterer asylansøgere fra grænsen til Sandholmlejren, ikke skal i karantæne. Det samme gælder de betjente, der sendes ud i verden for at bistå ved hjemtransporter af danskere, sådan som det skete i sidste uge, da 100 danske statsborgere blev hentet hjem fra Marokko.

Spørgsmål til ministre

Peter Skaarup vil nu stille en række spørgsmål til justitsminister Nick Hækkerup (S) og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) om sagen. Peter Skaarup vil bl.a. have ministrene til at svare på:

  • Om politifolk er sikret mod smitte, når de transporterer asylansøgere.
  • Hvorfor asylansøgere ikke automatisk sendes i karantæne, når de kommer til Danmark.
  • Hvorfor der ikke laves febertjek af asylansøgere og hvorfor man ikke sætter asylbehandlingen i bero, når der er stor risiko for at smitte medarbejdere hos UCN.
  • Hvorfor politifolk ikke skal i karantæne, når de har bistået med hjemtransporter fra lande med høj smitterisiko.

Peter Skaarup vil også have en redegørelse for, hvorfor sundhedsmyndighederne tilsyneladende overrulede politiledelsens ønske om, at de udrejsende betjente skulle i karantæne, når de kom hjem fra Marokko. Desuden vil han vide, om regeringen har planer om at sætte omlægningen af Udlændingecenter Nordsjælland i bero.

Som ditoverblik tidligere har skrevet, har regeringen besluttet, at civile sagsbehandlere skal overtage politiets opgaver med bl.a. hjemsendelser af afviste asylansøgere. Omlægningen, som Politiforeningen i UCN har advaret imod, vil regerignen snart præsentere en plan for. DF er imod omlægningen, som Peter Skaarup frygter vil betyde færre hjemsendelser og tab af vigtig ekspertise.

Læs artiklen: Medarbejdere bekymrede: Hvorfor skal asylansøgere ikke i karantæne?