DF: Krav om test er den eneste vej frem i Vollsmose

0
2316
Abildgårdskolen i Odensebydelen Vollsmose. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Flertal i Folketinget har afvist regeringens forslag om at indføre testkrav i Vollsmose. Skuffende, mener Dansk Folkeparti, der var ene om at bakke op

Selv om coronasmitten de seneste uger er eksploderet i den indvandrertunge Odense-bydel Vollsmose, har et flertal af Folketingets partier nu sagt nej til et forslag fra regeringen om at beboerne skal have pligt til at lade sig teste. Dansk Folkeparti var det eneste parti, der bakkede op om regeringens forslag.

“Skuffende at se Venstre, Konservative og Nye Borgerlige imod påbud om test i det indvandrerdominerede Vollsmose. Det må efterhånden være klart for alle, at det er den eneste vej frem, når man ikke gider følge retningslinjer,” skriver Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup på Twitter.

Sundhedsminister Magnus Heunicke mener, at flertallets nej gør det sværere at bekæmpe smitten.

“Der er ingen tvivl om, at Danmarks mulighed for at håndtere denne her epidemi og slå hårdt og præcist ned, den er nu lidt dårligere,” siger han til DR.

Enhedslisten: For tyndt grundlag til tvang

De Konservatives sundhedsordfører Per Larsen mener, at testkrav vil være en overreaktion.

“Nu har vi kørt et helt år uden at stikke bøder ud til folk. Hvorfor skulle vi til at gøre det nu, hvor vi står meget mere solidt, end vi har gjort i lang tid,” siger han til DR.

Enhedslistens Peter Hvelplund tror på, at øget information er løsningen:

“Regeringens grundlag var bare for tyndt og kunne ikke godtgøre hvorfor tvang skulle være nødvendigt. Bor du i Vollsmose – tag det alvorligt – bliv testet gå i isolation hvis du er smittet,” skriver han på Twitter.

Abildgårdskolen i Vollsmose. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Blixt: Hold nu op

Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt mener ikke, at der er nogen vej uden om testkrav i de områder, hvor smitten er ude af kontrol.

“Der er stadig partier der undskylder med at de jo ikke kan sproget, så de ikke ved at de skal lade sig teste, og derfor skal vi jo ikke gøre noget drastisk. Hold nu op. Der er en grund til at myndighederne vender tilbage til os og siger der er et problem. Der er en grund til at vi har flere ikke etniske danskere som bærer smitten rundt. Vil de ikke testes kan de blive hjemme,” skriver Liselott Blixt på Facebook.

Andre artikler:

Pia Kjærsgaard om smitte-eksplosion i Vollsmose: Luk området ned