Skaarup kræver hårdere straffe i voldtægtssager

0
2468
Arkivfoto

Voldtægtssager dømmes ikke hårdt nok, mener Dansk Folkepartis Peter Skaarup ovenpå sag fra Skælskør, hvor en polsk mand ikke blevet udvist for voldtægt af en dansk kvinde

Det blev hverken til en udvisning eller en lang fængselsstraf, da en 41-årig polsk mand blev dømt for voldtægt af en kvinde i hendes eget hjem i Skælskør. Det skriver Sjællandske. Derimod fik manden, der er bosiddende i Danmark, 2,5 års fængsel og en advarsel om udvisning.

Og det er slet ikke nok, mener Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup.

”Jeg undrer mig over den måde, det hele ender på, for når man læser om det, er det jo en nærmest bestialsk sag, vi har med at gøre. At voldtage nogen er slemt nok i sig selv, men måden, han har gjort det på, er vanvittig,” siger han til Sjællandske.

Kvinden blev voldtaget to gange i sit hjem. Ifølge Sjællandske tryglede hun manden om at lade være og forsøgte også at vriste sig fri. En del af overgrebene fandt sted på kvindens datters værelse, mens datteren var hjemme.

”De 2,5 års fængsel, han får for dette, er en alt for blid straf. Her er der ikke bare tale om en voldtægt, men også frihedsberøvelse, hvilket er en skærpende omstændighed. Vi risikerer nærmest at sende et signal om, at det her er i orden med så milde straffe, ” siger Peter Skaarup til Sjællandske.

“Vi risikerer nærmest at sende et signal om, at det her er i orden med så milde straffe”

Peter Skaarup, retsordfører for DF, til Sjællandske
Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti.

Straffene skal strammes

Ifølge Sjællandske vil Peter Skaarup nu rejse diskussionen om strafniveauer for justitsminister Nick Hækkerup ved at stille skriftlige spørgsmål i retsudvalget.

Hans forventning er, at justitsministeren hurtigst muligt vil præsentere en række initiativer, der skal forbedre forholdene. Det er blandt andet hensynet til ofrene i disse sager, som får Peter Skaarup til at tale for højere straffe.

”Noget tyder på, at dette er retspraksis. Det kan vi i hvert fald være bekymrede for, så derfor skal de her straffe strammes. Samtidig skal udlændinge udvises. Vi har også et hensyn at tage til ofrene, som sidder tilbage, ” siger han til Sjællandske og fortsætter:

”De kommer måske aldrig til sig selv igen. Sådanne oplevelser vil sidde i for dem for altid. De fortjener, at der er mærkbare straffe i de her sager. ”