DF: Kommuner skal forpligtes til at lave hjemsendelsespolitik

0
2699
Morten Messerschmidt, folketingsmedlem, Dansk Folkeparti.

Morten Messerschmidt (DF) foreslår at landets 98 kommuner får pligt til at udarbejde en hjemsendelsespolitik, så de kan spille en aktiv rolle i hjemsendelse af flygtninge. Kun Greve har i dag udarbejdet en hjemsendelsespolitik

Som den første kommune i landet, har Greve Kommune vedtaget en kombineret integrations- og hjemsendelsespolitik for flygtninge- og indvandrere. Men nu skal resten af landets 97 kommuner gøre det samme som Greve. Det mener Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt, der er medlem af Europaparlamentet og folketingskandidat i Nordsjælland. Han foreslår, at alle landets kommuner forpligtes til at udarbejde en hjemsendelsespolitik.

”Vi mener, at der i langt højere grad skal fokuseres på hjemsendelse af flygtninge – og også de indvandrere, der enten bryder loven eller simpelthen ikke vil Danmark,” siger Morten Messerschmidt til Frederiksborg Amts Avis.

Netop nu forhandler Dansk Folkeparti og regeringen om det såkaldte paradigmeskifte, der handler om at flytte fokus fra integration til aktiv hjemsendelse i dansk udlændingepolitik. Morten Messerschmidt mener, at en pligt for kommuner til at udarbejde en hjemsendelsespolitik vil være et naturligt led i paradigmeskiftet.

”Det er i landets kommuner, at man har den nære kontakt med de mange udlændinge. Derfor skal kommunerne også have en markant rolle i tilrettelæggelsen af hele paradigmeskiftet på udlændingeområdet,” siger Messerschmidt til Frederiksborg Amts Avis. Han understreger, at han har opbakning fra partiets ledelse til sit udspil.

S enig med DF: Kommuner skal spille aktiv rolle i hjemsendelse

Socialdemokratiets udlændingeordfører Mattias Tesfaye er enig i, at kommunerne skal spille en aktiv rolle i forhold til hjemsendelse af flygtninge.

”Ude i kommunerne skal flygtninge med midlertidig opholdstilladelse have samme ærlige besked, som de får fra Udlændingestyrelsen, nemlig at der er tale om en midlertidig tilladelse. Beskeden skal være, at vi giver beskyttelse og ordentlige forhold, men når man ikke længere risikerer forfølgelse i sit hjemland, så skal man hjem og være med til at bygge sit samfund op,” siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Staten yder et tilskud på ca. 130.000 kroner til flygtninge, der ønsker at vende hjem. Beregninger i Finansministeriet har vist, at den danske stat over tid sparer ca. 2,2 mio. kroner i gennemsnit på hver flygtning, der rejser hjem.

ditOverblik har tidligere skrevet om den nye hjemsendelses-og integrationspolitik i Greve Kommune. Her kunne Dansk Folkeparti i Aarhus Kommune fortælle, hvordan partiet forgæves har forsøgt at få resten af byrådet med på et forslag om en aktiv hjemsendelsespolitik.

Læs også: Kommune laver hjemsendelsespolitik for flygtninge og indvandrer

Læs også: DF-forslag om hjemsendelses-politik skudt ned i Aarhus