DF kalder minister i samråd om regeringens asylplan

0
1794
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) vidste i oktober ikke, om det kunne lade sig gøre at gennemføre regeringens planer om asyllejre i udlandet, selvom han sagde noget andet offentligt. Dansk Folkeparti har derfor kaldt ministeren i samråd

Regeringens store planer om asyllejre i udlandet er muligvis ikke realistiske. Det viser et internt referat fra et møde, udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye holdt med den norske justitsminister i oktober 2020.

Det skriver Jyllands-Posten.

Selvom ministeren offentligt sagde, at han gættede på, at det kunne lade sig gøre, var realiteten en anden. På mødet i oktober lod Tesfaye den norske justitsminister, Monica Mæland, vide, at han endnu ikke vidste, om det overhovedet ville være muligt at oprette asyllejre i udlandet, og at han håbede, at han kunne svare på det om et år.

Ifølge Jyllands-Posten møder afsløringen stor kritik fra den borgerlige fløj. Dansk Folkeparti har nu valgt at kalde Mattias Tesfaye i samråd om sagen.

Direkte løgn

DFs næstformand Morten Messerschmidt kalder det et forsøg på at vildlede Folketinget.

”For Folketinget er det afgørende at vide, om de her planer er noget, regeringen mener kan gennemføres,” siger han til Jyllands-Posten.

”Hvis man giver et billede af, at det er noget, man vil og kan gennemføre, men i lukkede fora erkender, at det er meget vanskeligt eller måske umuligt, må Folketinget føle sig vildledt”.

Morten Messerschmidt, næstformand i Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Udlændinge- og integrationsministeren også har sagt, at regeringen og Norge er i dialog om samarbejde om det nye asylsystem. Ifølge Jyllands-Posten har Norge dog allerede afvist et sådan samarbejde tilbage i oktober.

”Det er jo en direkte løgn. Vi må have fuldstændigt overblik over, hvad der har været af møder, og hvad der er blevet sagt på de møder, ” siger Morten Messerschmidt til Jyllands-Posten.

Mattias Tesfaye har i et skriftligt svar til Jyllands-Posten afvist, at planerne om asyllejre i udlandet ikke skulle være realistiske.