DF kalder justitsminister i samråd: Vanvidsbilist, der dræbte 5-årig, sendte kvinde i koma i 2019

0
1905
Borgere gik forleden i fakkeltog for den femårige pige, som blev dræbt af en vanvidsbilist på Peter Bangs Vej. Foto: Martin Sylvest / Scanpix

Vanvidsbilist, der for nylig kørte en femårig pige ihjel, har endnu ikke været i retten for en anden sag om vanvidskørsel fra 2019, fortæller BT. Det får DF til at kalde justitsministeren i samråd

Helmi Mossad Hameed, der i oktober kørte en kun femårig pige ihjel på Frederiksberg i København, har endnu ikke været for retten i en anden sag om vanvidskørsel, der fandt sted i januar 2019. Det skriver BT.

I følge avisen var Helmi Mossad Hameed i 2019 tæt på at slå en 26-årig kvinde ihjel, da han alkoholpåvirket kørte ind i en anden bil med 86 km/t på Ingerslevsgade i København, hvor man må køre 50 km/t. Kvinden blev livsfarligt såret og lå i koma i fem uger. Hun kæmper stadig med eftervirkninger af ulykken og har været sygemeldt i to år. Kvindens 4-årige datter slap mirakuløst uden skrammer, mens den 18-årige kvindelige fører af bilen fik kraniebrud.

Oplysningerne chokerer Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup, og han kalder derfor justitsminister Nick Hækkerup (S) i samråd.

”Det er katastrofalt, at vi har så ringe et retssystem. Det er totalt uacceptabelt, at vi har en gerningsmand, der på den måde kan blive ved med sine bestialske gerninger, ” siger Peter Skaarup til BT.

DFs retsordfører Peter Skaarup deltog i fakkeltoget den for femårig pige, der blev dræbt på Peter Bangs Vej. Foto: Martin Sylvest

Det må ikke ske

DF finder de nuværende sagsbehandlingstider ved domstolene uacceptable. Derfor skal justitsministeren i samrådet redegøre for, hvordan han vil sikre, at der tilføres ressourcer nok til de forskellige dele af retssystemet.

”Som jeg ser det, har den langsommelige proces kostet en lille pige livet. Havde gerningsmanden fået sin dom og siddet i fængsel, så havde han jo ikke været på fri fod og fortsat sin vanvidskørsel,” siger Peter Skaarup til BT.

“Havde gerningsmanden fået sin dom og siddet i fængsel,  havde han ikke været på fri fod og fortsat sin vanvidskørsel”

Peter Skaarup, retsordfører, til BT.

Et af DF’s forslag på området er at straksfængsle vanvidsbilister. Det vil sætte dem bag lås og slå med det samme, og på den måde gøre de danske veje sikrere.

”Vi skal have en løsning på det her. For det må aldrig ske igen. Vi mener blandt andet, at vanvidsbilister skal kunne straks-fængsles efter et grundlovsforhør,” siger Peter Skaarup.