DF i Randers kritiserer skoles religionsundervisning: Muslimsk dreng fortalte om islam

0
2940
Opslaget på Nørresvangsskolens facebookside, som nu fører til en sag i byrådet.

Dansk Folkeparti i Randers mener, at religionsundervisningen i en 4. klasse gik over stregen, da en 11-årig muslimsk dreng fik lov at fortælle om islam. DF er også utilfreds med, at skolen fjernede en kritisk kommentar af DFs lokalformand fra sin facebookside

Religionsundervisningen i en 4. klasse i Randers bliver nu en sag for byrådet. For undervisningen, der handlede om islam, gik langt over stregen. Det mener Dansk Folkeparti i Randers. Samtidig er partiet utilfreds med, at skolen, som gennemførte den kritiserede undervisning, efterfølgende har fjernet en kritisk kommentar på sin facebookside af DFs lokale formand.

Sagen startede i fredags, hvor Nørrevangsskolen lagde et foto op på sin facebook af en dreng, der er iført muslimsk klædedragt og står foran et foto af koranen. Billedet er fulgt af en tekst med ordlyden:

“I 4. b har vi i religion arbejdet med islam, og i dag viste Hadi tøj, som man har på, når man beder”.

Facebook-kommentar fjernet

Facebook-opslaget fik hurtigt DFs lokalformand Nicolai Estrup til tasterne. Han skrev følgende i en kommentar:

”Og i denne smukt dekorerede bog, der fortæller de rettroende profetternes og Allahs ord, står blandt andet følgende: “Dræb de vantro og være “skånselsløs”. Sura 2.216: “Jeres forskrift er at føre krig selv om det skulle være jer imod”. Sura 9.73: “Profet! Bekæmp de vantro. Vær skånselsløs mod dem! Deres herberg bliver helvede. Hvilket ondt endeligt!”. En skam folkeskoleelever i Randers kommune skal underlægges, propaganda hvor islam forherliges.”

Men det brød skolen sig ikke om. Der gik ikke mange minutter, så blev Nicolai Estrups kommentar fjernet. I en kommentar skrev skolens administrator:

“Jeg har som administrator af Nørrevangskolens FB valgt af fjerne et politisk og beskæmmende indlæg her i kommentarfeltet. Denne side viser mangfoldigheden på vores skole. Denne side viser alt det som sker på vores skole. Denne side er IKKE et debatforum for politiske holdninger eller nedladende kommentar”.

Nicolai Estrup finder det uacceptabelt at hans kommentar er blevet fjernet fra en offentlig facebookside. Og han svarede sådan her på Facebook:

“Hvor er det nedgørende i min kommentar? Censur er åbenbart noget af den mangfoldige tolerante administratior på denne side går ind for. Det vil jeg straks gå videre med!”.

Rejser sag på byrådsmøde

Og det har Dansk Folkeparti nu gjort. DFs gruppeformand Frank Nørgaard fortæller til ditOverblik, at DF vil tage sagen op på næste byrådsmøde, der finder sted den 3. februar:

”Vi har stillet nogle spørgsmål til skoledirektøren og skolelederen, som vi vil have svar på i byrådssalen. Vi synes, at man går for langt i forhold til at undervise i andre religioner, og vi synes man bruger en offentlig facebookside som en reklamesøjle for islam. Jeg synes heller ikke det er i orden, at man fjerner Nicolai Estrups kommentar, og så synes jeg faktisk man udstiller drengen på facebooksiden,” siger Frank Nørgaard.

Skoleleder uforstående

Skoleleder Martin Hyldgaard Larsen siger til Amtsavisen Randers, at Dansk Folkepartis kritik kommer bag på ham, og at den ikke får skolen til at ændre kurs:

“Vi arbejder efter Undervisningsministeriets retningslinjer og har ingen planer om at ændre på vores måde at undervise og i det hele taget agere på,” siger han.

Formanden for skole- og uddannelsesudvalget i Randers, Steen Bundgaard (S), kan heller ikke se noget problem:

“Jeg vil gerne minde om, at lærerne har metodefrihed. Hvis vi skal til at blande os i sager som denne, så vil vi få rigtig, rigtig travlt. Jeg vil kalde det en storm i et glas vand,” siger han til amtsavisen.

Uilstedeligt og underminerende

Skoleformanden mener, at sagen svarer til, at en elev fortæller om, hvordan man bygger en gokart. Den sammenligning finder Frank Nørgaard malplaceret.

”Det er direkte forkert at sammenligne en interesse for gokart eller anden sport med en totalitær ideologi. Man må være direkte faktaresistens hvis man ikke kan se hvad islam har bragt til Danmark og Europa,” skriver DF-gruppeformanden på Facebook, hvor han også har kommenteret sagen sådan her:

”Så faldt folkeskolen i Randers Kommune desværre også for islam! Jeg var ellers af den overbevisning, at man på skolerne i Randers var klogere, men desværre har dette ” mangfoldighedsopslag” vist det stik modsatte! Danske elever bliver igen tvunget til at blive beriget med islams undertrykkende kultur, mens muslimske børn fritages for kristendom, julegudstjeneste og alt, hvad der ellers er en del af det at være dansker. Jeg opfatter denne misgerning som direkte underminerende for Danmark, og finder det utilstedeligt i en folkeskole”.