DF i nyt, markant udspil: Sådan bliver der ro og orden i skolen

0
10101
Arkivfoto

Lad os tage folkeskolen tilbage, lyder det fra Dansk Folkeparti i nyt markant 10 punkts-udspil, der kan genskabe lærernes autoritet og gøre det nemmere at få ballademagere fjernet fra skolen

Borup Skole, Agedrup Skole, Mou Skole…

Den ene folkeskole efter den anden er de seneste uger blevet tophistorier i medierne efter sager om vold, mobning, ballade og seksuelle overgreb.

Folkeskolen er ramt af en massiv disciplin- og autoritetskrise, og derfor er der brug for nye, markante ordensregler, hvis folkeskolen igen skal blive et sted, hvor børn lærer noget og føler sig trygge og glade.

Dansk Folkeparti har i denne uge lanceret en 10 punktsplan, som kan genskabe disciplin og tryghed i folkeskolen. Med budskabet “Lad os tage folkeskolen tilbage” foreslår DF blandt andet:

• Voldelige elever skal kunne bortvises, hvis de bliver ved at ødelægge hverdagen og undervisningen for de andre elever og for lærerne.

• Skolelederen skal have pligt til at gribe ind imod vold, seksuelle krænkelser, mobning og anden asocial opførsel.

• Hjemsendelse, eftersidning og andre skridt skal kunne anvendes uden godkendelse fra forældrene, som bagefter orienteres om grunden til sanktionen.

• En kontrakt om ordentlig opførsel mellem elev, forældre og skole skal være en advarsel og en pligt for eleven til at forbedre sin opførsel.

• Der skal gribes ind i tide, og der skal hurtigst tages kontakt til forældrene, når eleven nægter at følge skolens regler.

• Det skal være slut med ‘at sende aben videre’. Skolerne i en kommune skal ikke længere kunne ”bytte” eller overtage hinandens uregerlige elever.

DF vil også forbyde mobiltelefoner i skolen, og så skal lærernes muligheder for magtanvendelse præcisere:

“Mange lærere tøver i dag med at gribe ind overfor aggressive og voldelige elever, og det udnytter disse elever. Derfor skal magtanvendelses-mulighederne klart og tydeligt fremgå af loven, så lærerne kan handle beslutsomt,” lyder det.

Hele udspillet kan ses her: DF Udspil Ro i skolen FEBRUAR 2024