DF i hasteforespørgsel: Hvordan vil regeringen sikre, at muslimske parallelsamfund respekterer coronareglerne?

0
1505
Pia Kjærsgaard er udlændingeordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Der er alt for meget berøringsangst overfor de muslimske parallelsamfund, mener Dansk Folkepartis udlændingeordfører Pia Kjærsgaard, som står bag hasteforespørgsel til regeringen i dag

Hvad vil regeringen gøre for at sikre, at muslimske parallelsamfund også respekterer myndighedernes anvisninger og retningslinjer under coronakrisen?

Det vil Dansk Folkeparti have svar på i en hasteforespørgsel, som partiet fået på dagsorden i Folketinget i dag. Baggrunden er beretninger fra indvandrermiljøer, hvor der blæses på sundhedsmyndighedernes coronaretningslinjer, og sager om manglende indgriben fra politiet, når retningslinjerne åbenlyst brydes.

Det skete f.eks. under begravelsen for digteren Yahya Hassan i Aarhus, hvor flere hundrede deltagere stod tæt sammen, eller da mere end 30 muslimske mænd var samlet til fællesbøn på en parkeringsplads i Gelleruplanen i Aarhus, uden at politiet greb ind. Det skete i følge politiet på grund af en kommunikationsfejl og fordi en patruljebil gik i stykker, da den var på vej til Gellerup.

”Der er alt for meget berøringsangst overfor de muslimske parallelsamfund. Det er tydeligt, at politiet ikke skrider lige så hårdt ind, som man har gjort overfor andre. Jeg håber, at vi ved dagens hasteforespørgsel kan blive enige med regeringen om, at man selvfølgelig må sikre, at de samme regler gælder overalt i samfundet,” siger DFs udlændingeordfører Pia Kjærsgaard.

”DER ER ALT FOR MEGET BERØRINGSANGST OVERFOR DE MUSLIMSKE PARALLELSAMFUND”

Pia Kjærsgaard til ditOverblik

For nylig kom det frem, at indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige land udgør 18 procent af alle coronasmittede i Danmark. Det er dobbelt så meget som deres andel af befolkningen.

Læs også: Debattør advarer: Ramadan-afslutning kan sætte gang i coronasmitte

Hasteforespørgslen starter kl. 13 og kan følges på Folketings-TV