DF i Halsnæs vil have Dannebrog i byrådssalen

0
1131
Arkivfoto

Byrådet i Halsnæs skal torsdag diskutere, om byrådssalen skal udsmykkes med Dannebrog. DF står bag forslaget

Endnu en kommune kan få byrådssalen udsmykket med Dannebrog, og igen er det Dansk Folkeparti, der har sat forslaget på dagsorden. Denne gang er det Halsnæs Kommune i Nordsjælland, hvor byrådet torsdag skal behandle punktet “udsmykning af byrådssalen” på foranledning af DFs byrådsmedlem Ole S. Nielsen.

“Dannebrog er et smukt flag, der kendetegner Danmark. Det er et flag og et symbol på alt det, der binder os sammen trods politiske forskelle og uenigheder. Dannebrog er symbolet på frihed og demokrati, og demokrati er lige netop, hvad vi udøver i Byrådssalen,” skriver Ole S. Nielsen i forslaget.

Forleden fik Dannebrog en plads i byrådssalen i nabokommunen Gribskov. Her var det også den lokale DFer, der stod bag forslaget. Tidligere på året har bl.a. Haderslev, Aabenraa, Vallensbæk, Nyborg, Randers, Greve og Brønderslev fået et Dannebrog i byrådssalen på DFeres foranledning.

Flere steder er der gået hede politiske debatter forud for beslutningen. I Vallensbæk ville de lokale socialdemokrater eksempelvis også have Pride-flaget op, og i Aabenraa sagde et SF-byrådsmedlem under debatten, at “byrådssalen skal ikke være et udstillingslokale for forskellige symboler eller nationale trofæer”.