DF i Århus vil slå hårdere ned på bander

0
3287
Jakob Søgaard Clausen er medlem af byrådet i Århus for Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti i Århus har lanceret en trygheds- og bandepakke, der skal øge trygheden blandt århusianerne. Øget overvågning og bedre exitprogrammer for bandekriminelle skal være en del af midlerne, mener DF

Utrygheden er stigende i Århus. I følge TrygFondens såkaldte Tryghedsmåling fra 2021 frygter et stigende antal århusianere at blive overfaldet, og flere unge kvinder frygter at blive udsat for seksuelle overgreb. Den gruppe, der føler sig mest utrygge, er de 18-24 årige.

Det vil Dansk Folkeparti i Århus gøre noget ved. Partiet har fremlagt en trygheds- og bandepakke. Århus byråd vedtog i 2017 en såkaldt tryghedsstrategi, men den har slet ikke haft den fornødne effekt. Derfor fremsætter DF nu en stribe markante forslag

“For Dansk Folkeparti har tryghed længe været en stor mærkesag. I valgkampen kom vi med et tryghedsudspil, og det udspil omsætter vi nu til et konkret forslag til behandling i byrådet. Vi peger på en række konkrete tiltag, som kan være med til at øge trygheden i Århus og give banderne kamp til stregen,” siger DFs byrådsmedlem i Århus, Jakob Søgaard Clausen.

Taskforce og videoovervågning

Konkret foreslår DF blandt andet nedsættelse af en taskforce, øget brug af videoovervågning samt opkvalificering af de nuværende exitprogrammer.

“Vi skal ikke acceptere bandernes hærgen i Århus. Af den grund bliver vi nødt til at intensivere indsatsen mod dem, så uskyldige århusianere ikke bliver fanget i krydsild mellem bander i opgør. Banderne og deres interne krige har fyldt alt for meget i gadebilledet og vi vil ikke finde os i det. Banderne skal bekæmpes og derfor foreslår vi blandt andet en task force som skal jagte bandemedlemmer dag og nat og gøre deres færden så uholdbar, at de finder et andet land at være i, eller retter ind. Hvis de retter ind, skal kommunen nok stå klar med exitprogrammer og forløb der sikrer en ny tilværelse.”

Forslaget og en trygheds- og bandepakke blev fremlagt på byrådsmødet onsdag aften.  Det skal herefter behandles af forvaltningen.

Læs mere: Forslag fra Dansk Folkeparti – Århusiansk trygheds- og bandepakke