DF: Hvor er regeringens initiativer mod bandekriminalitet?

0
1498
Peter Skaarup (DF) da han forleden var på vej til et samråd om parallelsamfund. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Nye bande- og rockertal viser, at det går den forkerte vej. Men initiativerne mangler i politiforhandlingerne, mener Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup.

Politiforhandlingerne har fået endnu en spiller med ved bordet. Det drejer sig om de nye tal for bande- og rockerkriminalitet, som har fået flere partier til at reagere.

Det skriver Jyllands-Posten.

Tallene viser nemlig rekordmange bande- og rockerrelaterede drab i 2020 – og udgangen af året er stadig tre måneder væk. De viser også, at konflikterne har været konstante gennem hele 2020 med undtagelse af 15 dage i januar.

Det får Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup til at kritisere, at der mangler initiativer mod banderne i regeringens udspil.

”Balancen er tippet til fordel for banderne, fordi vi – fordi regeringen – ikke har gjort mere,” siger han til Jyllands-Posten.

Fængsling i udlandet

Et af Peter Skaarups forslag er, at en Bandepakke 4 kommer på bordet. Herudover peger han også på minimumsstraffe, flere udvisninger og fængsling i udlandet, hvis man ikke er dansk statsborger.

”Regeringen skulle i 2019 og begyndelsen af 2020 have taget bestik af situationen og sagt til Folketinget, at vi er nødt til at stramme yderligere op over for banderne, ” siger Peter Skaarup til Jyllands-Posten”.

Til Jyllands-Posten skriver justitsminister Nick Hækkerup, at regeringen i sit udspil til en flerårsaftale for politiet har foreslået en ny national efterforskningsenhed, der blandt andet skal bekæmpe organiseret kriminalitet.