DF håber at få flere partier med i sundhedsaftale

0
1547
Arkivfoto

Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup mener, at der ikke er ret stor forskel på de oplæg til en sundhedsreform, som Regeringen og Socialdemokratiet har spillet ud med

Dansk Folkeparti håber stadig, at der kan landes en bredere aftale om en sundhedsreform. Det siger partiets gruppeformand Peter Skaarup til Ritzau, efter at Alternativet tirsdag aften forlod forhandlingerne.

Alternativet mener, at Regeringen bør udskyde forhandlingerne til efter et valg, men Peter Skaarup mener omvendt, at der burde trække flere partier ind i forhandlinger, inklusiv Socialdemokratiet.

”Det oplæg, der er kommet fra Socialdemokraterne, ligner meget det, der er kommet fra regeringen. Så jeg synes, at det er lidt kunstigt skabte grøfter,” siger han til Ritzau – og tilføjer:

”Derfor synes jeg, at det vil gøre godt, hvis flere partier vil gøre nytte inde ved forhandlingerne”.

Peter Skaarup siger om de aktuelle forhandlinger, at regeringen og Dansk Folkeparti er uenige om, hvorvidt der skal tilføjes flere penge til sygehus- og sundhedsvæsnet. Der er også uenighed om ændringer inden for psykiatrien.

Alternativets leder Uffe Elbæk har i en pressemeddelelse givet tre grunde til, at partiet har forladt forhandlingerne: For usikker økonomi, for lidt demokrati og for meget hastværk.

Det sidste er der dog en god grund til, ifølge finansminister Kristian Jensen (V):

”I forhold til de mange ansatte, der i øjeblikket er i tvivl om, hvordan det ser ud i fremtiden, har vi travlt med at få en afklaring,” siger han til Ritzau.