DF-forslag vedtaget: Syddjurs får Dannebrog i byrådssalen

0
1498
Arkivfoto

Dansk Folkeparti har fået endnu et byråd med på at udsmykke byrådssalen med Dannebrog. Denne gang i Syddjurs Kommune

Så skal endnu en byrådssal udsmykkes med Dannebrog, takket være Dansk Folkeparti. Denne gang er det Syddjurs Kommune, hvor et stort flertal onsdag aften sagde ja til et DF-forslag om at vores rødhvide nationalsymbol skal have en plads i byrådssalen.

Der blev diskuteret forskellige muligheder på byrådsmødet, og det blev besluttet, at der skal anskaffes en Dannebrogsfane med hjælp fra Danmarks Samfundet.

”Her for 100 året for genforeningen, ønsker Dansk Folkeparti at pryde Byrådssalen i Syddjurs Kommune med Dannebrogsflag. Vi foreslår derfor, at vi i år får opsat Dannebrogsflaget i respekt for Gud, Konge og fædrelandet og til ære for vores nationale kendetegn,” lød forslaget, som DFs byrådsmedlem Grethe Møgelvang fremsatte i oktober.

Det Radikale Venstre forsøgte på onsdagens byrådsmøde at få vedtaget et ændringsforslag om, at Dannebrogsflaget skulle bruges i kombination med EU-flaget. Men dét forslag skød et flertal på 15 imod 11 og 1 blank stemme ned. Derefter blev forslaget om en fane vedtaget med 24 stemmer for, 1 imod og to hverken for eller imod. Det var Enhedslisten, der stemte imod.

Grethe Møgelvang, formand for DF i Syddjurs og medlem af byrårdet i Syddjurs Kommune.

”Det er dejligt når så mange politikere i et byråd, kan blive enige om en god løsning på at der bliver plads til Dannebrogs flag,” skriver Grethe Møgelvang, der også er lokalformand for Dansk Folkeparti Syddjurs, til ditOverblik.

Hun fortsætter, med lidt lån fra den nationale sangskat:

“Om Dannebrog jeg ved, det faldt fra himlen ned” sådan står der i Fabers sag, Dengang jeg drog afsted. Nu lykkedes kan vi hilse velkommen, at endnu en kommune at få flaget ind i byrådssalen,” siger Grethe Møgelvang.