DF-formand: Vi har masser af klimapolitik på hylderne

0
2157
Kristian Thulesen Dahl taler ved DFs valgarrangement efter Europaparlamentsvalget på Christiansborg i København under Europa-Parlamentsvalget. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Men det er umuligt at trænge igennem med nuancer i en klimadebat, hvor alle har travlt med at overbyde hinanden i at se grønne ud, siger Kristian Thulesen Dahl efter kritik

Dansk Folkeparti har masser af varer på hylderne, når det gælder klimapolitik. Men der har ikke været plads til nuancer i klimadebatten. Det siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl til Ritzau, efter at en række lokalformænd i partiet har udtalt til Berlingske, at DF har haft for lidt fokus på klimapolitik.

”Vi har ikke ønsket at deltage i det, der tydeligvis er et kapløb mellem partierne om at ville overbyde hinanden i at se mest grønne ud. Vi er optaget af, at de løsninger, vi vælger, rent faktisk giver mening i en global sammenhæng – og ikke kun at det enkelte parti kan bryste sig af at se mest grøn ud,” siger Kristian Thulesen Dahl til Ritzau.

Blandt de varer, som DF har på hylden, er forslag om at omlægge bilafgifterne. Et forslag, som partiet flere gange har fremsat uden held.

”Vi har i flere år foreslået, at man får lavet den omlægning af bilafgifterne, der gør, at det altid er den mest miljørigtige bil, som er den billigste. Det har andre partier i Folketinget afvist de seneste år,” siger Kristian Thulesen Dahl.

DF ønsker også mere forskning i bæredygtige løsninger til erhvervslivet. F.eks. til udvikling af skibsmotorer, der bruger mindre brændstof. Et andet forslag handler om at understøtte landbrugets udvikling af foder, dre har et mindre klimaaftryk.

”Det er den vej, vi skal gå, frem for at drosle landbrugsproduktionen ned i Danmark,” siger Kristian Thulesen Dahl, der til gengæld afviser forslag om at indføre ekstra afgifter på flyrejser.