DF-formand: Skandale at udskyde nyt boligskattesystem til 2024

0
1885
Skatteminister Morten Bødskov (S) på onsdagens pressemøde i Skatteministeriet, hvor han fortalte at de nye skatteregler for boliger udskydes med tre år til 2024. Det skyldes blandt andet, at it-systemerne ikke bliver klar til planlagt tid. Foto: Sune Stavnstrup Sørensen/Ritzau Scanpix

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl kalder det en skandale for boligejerne, at et nyt ejendomsskattesystem nu udsættes til 2024

Fem år. Så lang tid må boligejerne vente, før et nyt system til ejendomsvurderinger, som blev vedtaget i 2017, kan være på plads.

Skatteminister Morten Bødskov (S) holdt onsdag et pressemøde, hvor han annoncerede, at de nye boligskatteregler, som skulle være trådt i kraft i 2021, udsættes til 2024 på grund af Skats’ it-problemer. Den udskydelse kalder Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl for en skandale:

”Vi har kendt til problemerne længe. Siden 2015 har brede flertal postet milliarder i genopretningen af Skat. I 2017 blev vi enige om at lave et nyt ejendomsvurderingssystem. Nu siger skatteminister Bødskov så, at det altså kommer til at tage samlet set hele syv år, inden systemet kan være på plads! Så sent som for få uger siden var beskeden fra ministeriet ellers, at tidsplanen holdt,” skriver han i sit ugebrev.

Urimeligt overfor boligejerne

DF-formanden konstaterer, at listen over skandaler i Skat nærmer sig det uendelige. Og det nærmer sig endnu en skandale, at genoprettelsen af Skat hele tiden udsættes, senest med udskydelsen af det nye ejendomsskattesystem. En udskydelse Kristian Thulesen Dahl mener er helt urimelig:

”Det efterlader i sagens natur tusindvis af nuværende boligejere og potentielle boligkøbere i uvished og usikkerhed om fremtiden og deres økonomi, når de ikke aner, hvad der kommer til at gælde fremover. Det er voldsomt utilfredsstillende,” skriver DF-formanden.

Han kritiserer regeringen for på smart vis at udskyde ting, der kan være ubehagelige, til efter valget:

”Alt det gode, såsom nye ejendomsvurderinger til boligejere, der i årevis har betalt for meget, regner man stadig med at rulle ud over de kommende år. Det drejer sig om et to-cifret milliardbeløb. Men det nye forbedrede vurderingssystem, som vil skabe klarhed for boligejerne, men også potentielt kan medføre højere skatter for nogle af de kommende boligejere, det udsætter man bare. Det er tankevækkende,” skriver Kristian Thulesen Dahl i sit ugebrev.