Kristian Thulesen Dahl: Horribelt at gribe ind i sygeplejestrejken

0
1920
Utilfredse sygeplejersker demonstrerer foran Christiansborg mod det planlagte indgreb. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Sygeplejerskerne har ikke haft en reel chance for at strejke sig til bedre vilkår, mener Dansk Folkepartis formand

Horribelt og forkert. Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl ser stærkt kritisk på regeringens beslutning om at gribe ind i sygeplejerskernes strejke.

“Jeg synes det er horriblet og forkert, det der sker nu. Sygeplejerskerne har ikke haft en jordisk chance. De har ikke haft en reel mulighed for at strejke sig til bedre vilkår. Så den her højt besungne danske model, den virker ikke i forhold til de dele af den offentlige sektor, hvor vi i den grad har brug for folk til at hjælpe os, når vi bliver syge eller når politiet skal rykke yd eller når folk skal være holdt fanget i et fængsel,” siger Kristian Thulesen Dahl i en video på Dansk Folkepartis facebookside.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) meddelte onsdag aften, at regeringen vil afslutte sygeplejestrejken med et lovindgreb, der giver sygeplejerskerne en lønstigning på godt fem procent over tre år. Forslaget følger det mæglingsforslag, som forligsmanden fremsatte undervejs i konflikten, men som sygeplejerskerne sagde nej til. Samtidig skal der nedsættes en lønkomité, der skal se på lønstrukturerne i det offentlige og på ligeløn.

Lovindgrebet har et flertal bag sig i Folketinget, og det ventes endeligt vedtaget fredag. Dermed kan det træde i kraft allerede lørdag.

DFs formand Kristian Thulesen Dahl kritiserer regeringsindgrebet i sygeplejestrejken på Facebook

Vil få flere til at søge væk

Beslutningen om at gribe ind er blevet mødt med vrede fra de strejkende sygeplejersker. De har markeret deres utilfredshed med demonstrationer rundt i landet, blandt andet foran Christiansborg, og DF-formand Kristian Thulesen Dahl forstår vreden. Han frygter, at indgrebet vil få negative konsekvenser for sundhedsvæsenet.

”Indgrebet vil med meget stor sandsynlighed få den effekt, at endnu flere sygeplejersker vil søge væk fra sygehusene og fra kommunerne, hvor vi i den grad har brug for dem. Regeringen og Socialdemokratiet er ude i noget her, der virkelig ikke vil gavne vores fælles velfærdssamfund,” siger Kristian Thulesen Dahl.

Se vidoen med Kristian Thulesen Dahl