DF: Familieklaner skal med i bandepakken

0
1653
"Det er helt vildt at læse, at man stadig har Loyal To Familia til at spøge i Danmark," siger DFs retsordfører Peter Skaarup. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Statens bandepakker skal udvides, så de også omfatter familieklaners kriminelle aktiviteter, mener Dansk Folkeparti

Et knivstikkeri i Helsingør mellem flere familier, hvor flere af de involverede har haft eller har tilknytning til den forbudte indvandrerbande Loyal To Familia, får nu Dansk Folkeparti til at foreslå en udvidelse af bandepakkerne.

DFs retsordfører, Peter Skaarup, frygter nemlig, at Loyal To Familia fortsat er aktive. Derfor skal bandepakker udvides med initiativer, der stopper kriminelle familieklaner, mener han.

”Konkret er jeg bange for, at banderne er i gang med at omorganisere sig og lever videre i familierne,” siger Peter Skaarup til Avisen Danmark.

I adskillige år har skiftende regeringer forsøgt at sætte ind overfor banderne. Blandt andet blev det i 2009 muligt at fordoble straffen for kriminalitet i forbindelse med bandeopgør og at udvise bandemedlemmer fra udlandet.

Oplysningen om, at de involverede i knivstikkeriet i Helsingør enten har eller har haft tilknytning til banden Loyal To Familia kommer fra Nordsjællands politi. Banden Loyal To Familia har ellers været ulovlig siden september 2018.

”Det er helt vildt at læse, at man stadig har Loyal To Familia til at spøge i Danmark. Vi har forbudt organisationen, men den fortsætter alligevel,” siger Peter Skaarup til Avisen Danmark.