DF: Corona-passet er et nødvendigt og midlertidigt onde

0
2564
App'en MinSundhed skal fra slutningen af marts fungere som et simpelt coronapas. Senere skal den afløses af en mere avanceret og brugervenlig app. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti er med i genåbningsaftalen, hvor et såkaldt corona-pas skal gøre det muligt at åbne samfundet mere. DFs sundhedsordfører Liselott Blixt kalder passet et nødvendigt onde, som kun skal være midlertidigt

“Et nødvendigt onde”.

Det kalder Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt det coronapas, som er en central del af den genåbningsplan, som alle partier på nær Nye Borgerlige blev enige om mandag aften.

Passet skal være adgangsgivende til blandt andet frisører, men det kritiseres fra flere sider, skriver Jyllands-Posten. Blandt kritikerne er borgerrettighedsorganisationen IT-Politisk Forening, der er bange for, at corona-passet er vejen til mere overvågning af danskerne.

”Det, at man vælger en teknisk løsning, som dybest set først vil være klar på et tidspunkt, hvor der ikke længere er brug for den, gør os meget skeptiske over for, hvad der er de reelle intentioner på længere sigt. Vi frygter en omfattende befolkningskontrol under dække af, at det skal forebygge risici mod folkesundheden, ” siger formanden for Borgerrettighedsorganisationen IT-Politisk Forening, Jesper Lund, til Jyllands-Posten.

Også Etisk Råd frygter, at passet vil inddele befolkningen i to hold: de vaccinerede og de ikke-vaccinerede.

“Vi ser coronapasset som en midlertidig løsning, der har den fordel, at der kan åbnes for flere aktiviteter på plejehjem og dagcentre,” siger DFs sundhedsordfører Liselott Blixt. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Erfaringer fra Bornholm

Liselott Blixt, Dansk Folkepartis sundhedsordfører, understreger, at idéen til passet ikke kommer fra Dansk Folkeparti. Hun mener dog, at det er et nødvendigt onde for genåbningen, skriver Jyllands-Posten.

”Vi ser det som en midlertidig løsning, og det har den fordel, at der med coronapasset kan åbnes for flere aktiviteter på plejehjem og dagcentre. Det trænger de ældre i den grad til, ” siger Liselott Blixt til Jyllands-Posten.

”Vi har lyttet til vores medlemmer fra Bornholm, hvor man har noget, der ligner et coronapas. I hvert fald skal der vises dokumentation for negativ test, hvis du skal til frisøren, og det ser ud til at fungere udmærket,” siger hun.

Corona-passet skal igen tages op af aftalepartierne senest i august 2021. Her skal de beslutte, om det skal fortsætte, eller om det skal pakkes væk.

Læs også:

Kristian Thulesen Dahl kritiserer Nye Borgerlige: Uansvarligt