Dansk Folkepartis formand mener, at det er nødvendigt med et coronapas og flere test i en periode, så Danmark kan åbne forsvarligt op. Nye Borgerlige forlod forhandlingerne om en genåbning af Danmark, fordi der indføres et coronapas
Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl skoser Nye Borgerlige for at have forladt forhandlingerne om den store genåbningsaftale, som alle øvrige partier sent mandag aften indgik i Statsministeriet.
Nye Borgerlige forlod forhandlingerne mandag eftermiddag med den begrundelse, at partiet ikke vil være med til det coronapas, som bliver adgangsbillet til bl.a. liberale erhverv, restauranter, cafeer, fritidsaktiviteter mv.
Nye Borgerlige kalder coronapasset ”et kontrolredskab”.
”Regeringen mener, at det er en forudsætning for genåbningen af samfundet, at man indfører det her coronapas, og det vil vi simpelthen ikke være med til,” sagde Pernille Vermund, da hun forlod forhandlingerne.
Men Kristian Thulesen Dahl mener, at Nye Borgerlige opfører sig uansvarligt.
”De vil åbne alt – uden tests. Alt eller intet! Det synes jeg er uansvarligt. Kan ende med en tredje bølge. Det vil vi for alt i verden undgå! Vi skal ikke tilbage til isolation, som vi ser i andre lande! Derfor er jeg glad for, at vi andre holdt fast og fik Danmark i gang med genåbning,” skriver DF-formanden på Facebook.
“Grund til at være glad”
Kristian Thulesen Dahl mener, at der er grund til at glæde sig over den aftale, som partierne er nået frem til.
”Der er grund til at være glad. Vi har en plan for en genåbning af Danmark på plads! Det er AFGØRENDE, at danskerne kan begynde at tjene penge igen. At de liberale erhverv kan genåbne. At vi alle får hverdagen tilbage. Det kan vi hvis vi – i en midlertidig periode – tester mere. Hvis vi fx får en test, inden vi går til frisør, kan vi være sikre på, at vi ikke ubevidst smitter hinanden. Og samtidig kan Danmarks hjul igen køre rundt – på en forsvarlig måde,” skriver Kristian Thulesen Dahl.
I praksis kommer appen “MinSundhed” i første omgang til at fungere som et simpelt coronapas. Her vil man kunne vise, om man er færdigvaccineret eller er blevet testet negativ for corona indenfor de 72 timer. Senere – fra ultimo maj – lanceres en mere avanceret og brugervenlig app.
Coronapasset bliver fra 6. april adgangskrav til liberale erhverv som eksempelvis frisører. Senere skal coronapasset bruges, når bl.a. cafeer og restauranter får lov at åbne op for udendørsservering (fra 21. april) og indendørsservering (fra 6. maj).