DF vil slå hårdere ned på kriminelle, der truer med signal- og gaspistoler

0
2126
Arkivfoto

Kriminelle, der bruger signal- og gaspistoler til at true og skræmme, slipper i dag mildere end hvis de bruger rigtige skydevåben. Det er ikke rimeligt, mener Dansk Folkeparti

Kriminelle, der benytter signal- eller gaspistoler til at begå kriminalitet, skal straffes lige så hårdt, som hvis de brugte rigtige skydevåben.

Det mener Dansk Folkeparti. Med et nyt beslutningsforslag vil DF pålægge regeringen at komme med et lovforslag inden udgangen af 2022, der ligestiller straffen for besiddelse af signal- og gaspistoler med andre skydevåben. Det vil betyde, at det som minimum skal give to års fængsel, hvis en signal- eller gaspistol bruges til at skræmme eller true.

Som DF skriver i beslutningsforslaget, har ofrene ingen mulighed for at vide, om det er et rigtigt skydevåben eller en signal- eller gaspistol, de bliver truet med.

“Følelsen af at blive truet på livet er den samme for offeret, uanset om truslen sker med et rigtigt våben eller ej. Det samme gælder, hvis man bliver sigtet på og skudt efter, også selv om skuddet ikke vil have samme effekt, som hvis det kom fra en rigtig pistol,” skriver DF.

“Følelsen af at blive truet på livet er den samme for offeret, uanset om truslen sker med et rigtigt våben eller ej”

Dansk Folkeparti i beslutningsforslag

Bruges af kriminelle

Justitsministeriet har i et tidligere svar til Folketinget bekræftet, at brugen af gas- og signalpistoler er et kendt fænomen i kriminelle kredse og at de ”udelukkende besiddes med kriminel hensigt”. Men i dag straffes brugen af gas- og signalvåben mildere end våbenbesiddelse. Straffen lyder således på bøde, fængsel indtil fire måneder, eller – under skærpende omstændigheder – i fængsel op til to år.

Som DF skriver:

”For offeret er det ikke en formildende omstændighed. Men for gerningsmanden, der benytter sig af signal- eller gaspistolen til at simulere et skydevåben, bliver straffen mildere, fordi våbnet ikke er et rigtigt våben”.

Førstebehandles 17. maj

Det er DFs retsordfører Peter Skaarup, der er ordfører på forslaget. Det skal efter planen 1. behandles den 17. maj.

”Det er afgørende for forslagsstillerne, at alle skridt, som stopper eller straffer kriminelle og særlig kriminelle bandegrupperinger, bliver taget. Hensynet til offeret vejer tungest,” slutter DF beslutningsforslaget.