DF: Afvis asylansøgere ved grænsen, hvis de kommer fra sikre lande

0
1386
Asylsøgere på en græsk ø. Arkivfoto

Det er ikke i strid med FN’s flygtningekonvention at afvise asylansøgere ved grænsen, hvis de kommer til Danmark fra et sikkert land, f.eks. Tyskland, skriver DF i beslutningsforslag

Asylansøgere skal afvises ved grænsen, hvis de forsøger at rejse ind i Danmark fra et sikkert land.

Sådan lyder et beslutningsforslag, som Dansk Folkeparti netop har fremsat. Forslaget er en delvis genfremsættelse af et forslag, som DF fremsatte for fire år siden.

“I spørgsmål om Danmarks udlændingepolitik er det vigtigt at være på forkant med udviklingen. Måske står Europa endnu en gang over for et massivt pres på de europæiske grænser med mange asylansøgere til følge. Tyrkiets præsident, Erdogan, har f.eks. truet med at åbne de tyrkiske grænser og sende de flere millioner flygtninge, der p.t. opholder sig i Tyrkiet, mod Europa. Det vil derfor være rettidig omhu, at Danmark indretter sin asylpolitik på en måde, så asylansøgere, der forsøger at indrejse til Danmark fra sikre lande, afvises ved grænsen,” skriver DF i forslaget, som Peter Skaarup er ordfører på.

“Det vil derfor være rettidig omhu, at Danmark indretter sin asylpolitik på en måde, så asylansøgere, der forsøger at indrejse til Danmark fra sikre lande, afvises ved grænsen”

I følge DF vil det ikke være i strid med FN’s flygtningekonvention at afvise asylansøgere, hvis de er rejst til Danmark fra et land, det er sikkert at opholde sig i. Konventionen forbyder alene at udvise eller afvise flygtninge, der kommer fra usikre lande.

“Danmark kan således som den klare hovedregel afvise asylansøgere ved den dansk-tyske, dansk-svenske og dansk-polske grænse eller ved andre grænseovergange, hvis de kommer til Danmark fra sikre lande, med den begrundelse at asylansøgeren kommer fra et sikkert land. Det vil være tilfældet, hvis asylansøgeren forsøger at indrejse til Danmark fra eksempelvis Tyskland, Sverige eller Polen,” skriver DF, og nævner at de pågældende lande både er sikre og har underskrevet FN᾽s flygtningekonvention.

“Asylansøgere vil derfor nyde den samme beskyttelse i disse lande,
som de ville kunne få i Danmark,” skriver DF.

Hele beslutningsforslaget kan læses her.