”Det ville være synd for en masse, hvis vi ikke sad i kommunalbestyrelsen”

0
1168
Paw Karslund foran Nøragersminde, som var kommunalt aktivitetscenter i hans barndom. Paws far drev Nøragersminde og familien boede i længe på gården. Foto: Carsten Lundager

SPIDSKANDIDATEN | Dansk Folkeparti kan ikke undværes i kommunalbestyrelsen i Tårnby, mener DFs spidskandidat Paw Karslund. ”Det er ikke småting, vi har kæmpet igennem,” siger Paw Karslund

”Jeg har en nyhed,” siger Paw Karslund, DFs spidskandidat i Tårnby Kommune, da ditOverblik ringer:

”I tirsdags fik vi et forslag igennem om, at vi skal hæve andelen af uddannede pædagoger i vores institutioner fra 60 til 70 procent, og at kommunen være skal meget mere proaktiv for at skaffe uddannede pædagoger”.

Paw Karslund er 2. viceborgmester i Tårnby, hvor Dansk Folkeparti har tre ud af 19 pladser i byrådet. Og tirsdagens aftale viser, at Dansk Folkeparti gør en forskel i kommunen, der er nabo til København og huser Danmarks største arbejdsplads: Københavns Lufthavn. Paw Karslund lister i hvert fald en stribe resultater op, som DF har opnået, og han er ikke i tvivl om, at det ville kunne mærkes, hvis ikke DF sad i byrådet:

”Det ville være synd for en masse børn, unge, ældre og socialt udsatte, hvis ikke vi var repræsenteret. For det er ikke småting, vi har kæmpet igennem. Hvis ikke DF havde siddet i kommunalbestyrelsen, havde det stået langt værre til,” siger Paw Karslund.

“Det er ikke småting, vi har kæmpet igennem”

“Jeg vil være rigtig bekymret for borgerne, hvis vi en dag ikke er til stede i kommunalbestyrelsen længere,” siger Paw Karslund.

Værested, legepladser og feriekolonier

Et værested for socialt udsatte. Et udsatteråd. Flere legepladser til børnene. Styrkelse af SSP-gadeplansmedarbejderne. Mere feriekolonitid i kommunens SFOer.

Det er nogle af de resultater, Paw Karslund ridser op.

”Jeg vil være rigtig bekymret for borgerne, hvis vi en dag ikke er til stede i kommunalbestyrelsen længere,” siger han.

Det er især i forbindelse med de overordnede budgetforhandlinger, at DF får sine forslag igennem. Og så ved at lancere forslagene på gode tidspunkter. Som nu forslaget om at kommunen skal arbejde meget mere aktivt på at hæve andelen af uddannede pædagoger, der blev vedtaget enstemmigt af kommunalbestyrelsen i tirsdags.

”Det er noget vi har nævnt tidligere, men uden at der har været lydhørhed. Men jeg vidste, at det var oplagt at stille forslaget før valget, for der er andre partier, der i deres valgprogram siger, at de vil have flere uddannede pædagoger, blandt andet Socialdemokratiet,” siger Paw Karslund.

Dannebrog-forslag vedtaget under EM

Samme heldige timing havde DF, da et forslag om Dannebrog i byrådssalen blev vedtaget. Det skete i juni, midt under Europamesterskaberne i fodbold. Som Paw Karslund dengang sagde til ditOverblik:

”EM-feberen ruller og der er ikke så lang tid til kommunalvalget, så jeg tror, de andre partier godt kunne se, at det ikke er nu, man siger nej til sådan et forslag. Desuden har borgmesteren selv fået en flagstang i sin have, så jeg har drillet ham lidt med, at så kan han da ikke sige nej til Dannebrog i byrådssalen”.

Paw Karslund foran Københavns Lufthavn, hvor han i mange år arbejdede i bagagehåndteringen. Foto: Carsten Lundager

Til kamp for tilliden til borgerne

48-årige Paw Karslund har været medlem af kommunalbestyrelsen siden 2006, og efter 15 år brænder han stadig for lokalpolitik:

”Der er fortsat mange ting, der kan og skal gøres bedre. Og der er ting, der går i en retning, som bekymrer mig. Jeg er bl.a. meget optaget af, at tilliden og tolerancen overfor hinanden bliver mindre og mindre, og at formynderiet og manglende tillid til borgerne tager til. Det er en udvikling, som jeg er meget stor modstander af og vil bekæmpe,” siger Paw Karslund.

Han er i politik for at gøre en forskel. Ikke for at gøre karriere. Som den bramfri politiker, der har en fortid som tillidsmand i Københavns Lufthavn, sagde til Dansk Folkeblad sidste år:

”Jeg plejer at sige, at for at gøre politisk karriere skal man både gøre brug af røvslikkeri og knivstikkeri, og det er slet ikke mig. Jeg vil hellere gøre noget for fædrelandet og borgerne her i Tårnby…”.

Ud over Paw Karslund består DFs byrådsgruppe af Brian Borglund Bruun og Marlene Nyberg.

Paw med hundene Bella og Samson. Foto: Carsten Lundager

8 spørgsmål til Paw Karslund

Hvorfor er du aktiv i politik?

Det er jeg fordi, at jeg brænder for mange vigtige samfundspolitiske emner, vil gøre en positiv forskel og give god modstand til dem jeg ikke er enige med.

Hvad bliver din og DFs mærkesag til valget?

Børn og unge. Skole og uddannelse. En tryg og værdig alderdom. Socialt udsatte. Bedre infrastruktur og klima.

Nævn et par vigtige resultater, som DF har opnået i den forgangne valgperiode?

Det er bl.a. oprettelse af et udsatteråd, Dannebrog i byrådssalen, flere aktivitets og legeområder til børn og unge, bedre skoler og forhindre nogle dumme besparelser på visse velfærdsområder.

Hvad bliver den store ‘sag’ til kommunalvalget i jeres kommune?

Der er jo ikke blot én, men flere. Bl.a. fastholdelse og rekruttering af medarbejdere, da der er for stor udskiftning visse steder som er områder tæt på borgerne i hverdagen.

Styrke børnene og de unges trivsel og sundhed. Det gælder i øvrigt også andre borgere generelt, men vi skal sikre en sjovere og bedre hverdag og start på livet for børnene. For mange mistrives desværre.

Foto: DF

Hvad er DFs nuværende rolle i byrådet?

Den er rimelig Ok. Vi føler selv, at vi bliver lyttet til og får ting igennem. Selvfølgelig kunne vi godt ønske os mere.

Er DF i valgforbund – og med hvem?

Ja – Vi var ikke sidste gang, men denne gang er vi i sammen med V, C, R, NB og LA

Hvordan skal I føre valgkamp?

Aktivt. Gadekampagner, vælgermøder, sociale medier, lokalaviser og husstandsomdeling af valgbrochurer.

Når valget er slut – hvordan håber du så, at det er gået?

At vi fastholder vores tre gode mandater og repræsentanter fra DF.