Dansk Folkeparti vil have sænket den kriminelle lavalder

0
4906
Dansk Folkepartis stifter Pia Kjærsgaard i pølsevognen på Brønshøj Torv, som DF havde opstillet fredag eftermiddag. serverede fredag pølser på Brønshøj Torv.

Drengebander som dem, der hærger i Brønshøj i København, skal stoppes med mere politi og en lavere kriminel lavalder, mener Dansk Folkeparti

Den kriminelle lavalder bør sænkes fra 15 til 12 år. Det mener Dansk Folkeparti, som vil bruge en lavere kriminelle lavalder i kampen mod eksempelvis de drengebander, som laver ballade og skaber utryghed i boligkvarteret Bellahøj ved Brønshøj i København.

Dagbladet BT har afdækket, hvordan en gruppe drenge i Bellahøj chikanerer beboere, som bliver overfuset med skældsord og spyttet og sparket på. Og den lokale 2700-netavisen skrev for nylig, at pølsevognen på det nærliggende Brønshøj Torv har måttet lukke, fordi en gruppe indvandrerdrenge chikanerede den kvindelige indehaver. Det er også kommet frem, at lokale erhvervsdrivende har hyret private vagter, ligesom butiksdrivende har valgt indskrænke åbningstiden, fordi de blev chikaneret.

”Det hører jo ingen steder hjemme. Derfor må politiet sætte sig på området, så det igen kan være trygt og ordentligt at komme her. Og så skal der tages hånd om de drengebander, der opererer i området. Derfor foreslår vi, at man sænker den kriminelle lavalder til 12 år, så man tidligere kan gribe ind overfor dem, der laver ballade,” siger Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup.

“Vi foreslår, at man sænker den kriminelle lavalder til 12 år, så man tidligere kan gribe ind overfor dem, der laver ballade”

Peter Skaarup, Dansk Folkeparti

DF serverede pølser på Brønshøj Torv

DitOverblik møder Peter Skaarup på netop Brønshøj Torv fredag eftermiddag. Her har Dansk Folkeparti i et par timer slået en pølsevogn op for at servere pølser og politik til alle interesserede. Budskabet er klart: Indvandrerbander skal ikke have lov til at forhindre, at der kan drives pølsevogn på Brønshøj Torv.

”Vi har taget sagen i egen hånd. Vi vil vise, at her skal man selvfølgelig have lov at drive en pølsevogn,” fortæller Peter Skaarup.

Med en lavere kriminel lavalder vil myndighederne kunne skride ind overfor de drenge, som laver ballade i Bellahøj, siger DFs Peter Skaarup. Han ses han foran den pølsevogn, som DF fredag opstillede på Brønshøj Torv, hvor en gruppe indvandrerdrenges chikane tidligere på året fik den lokale pølsemutter til at dreje nøglen.

I BTs reportager fra Bellahøj har beboere fortalt om, hvordan de har fået kastet rygende joints efter sig, når de gik ned i deres kælder, og hvordan de bliver spyttet på og råbt af. “Er du sindssyg, jeg er bange. Fordi de ved hvem jeg er. Jeg har jo smidt dem ud herfra før og ringet til politiet,” som en beboer fortalte anonymt, da avisen besøgte området. Han turde ikke stå frem med navn.

Peter Skaarup mener, at en lavere kriminel lavalder vil gøre det nemmere at komme beboerne til undsætning:

”Det vil give de kommunale myndigheder mulighed for at skride tidligere ind. Med en lavere kriminel lavalder vil man kunne tage de drenge ud af cirkulation, der laver balladen,” siger Peter Skaarup.