Dansk Folkeparti klar med alle 10 kandidater til EU-parlamentsvalget

0
12576
DFs liste til EU-parlamentsvalget: Øverst fra venstre: Spidskandidat Peter Kofod, Anders Vistisen, Pia Adelsteen, René Danielsson, Gitte Bundgaard Andersen, Finn Rudaizky, Tina-Mia Eriksen, Tobias Weische, Lone Langballe og Charlotte H. Larsen.

Dansk Folkeparti har offentliggjort sine sidste syv kandidater på listen til Europaparlamentsvalget den 26. maj. ”En rigtig god liste, med god geografisk spredning,” siger partiformand Kristian Thulesen Dahl

For to måneder siden kom de tre øverste kandidater på plads, og nu er Dansk Folkeparti så klar med de sidste syv navne på partiets kandidatliste til EU-parlamentsvalget den 26. maj.

Det er fire kvinder og tre mænd fra blandt andet Bornholm, Nordjylland, Midtjylland og Midtsjælland, der nu supplerer de tre øverste på listen: spidskandidaten Peter Kofod, partiets nuværende gruppeformand i EU-parlamentet Anders Vistisen og partiets nuværende miljøordfører i Folketinget, Pia Adelsteen. (Se hele listen i bunden af denne artikel)

”Vi har fået en rigtig god liste på plads. Vi har fem kvinder og fem mænd, og der er en god geografisk spredning, så vi har gode kandidater over hele Danmark, der kan gå ud og møde danskerne i valgkampen. Så nu er vi klar til Europaparlamentsvalget,” siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl.

Går efter to pladser i EU-parlamentet

Dansk Folkeparti fik ved valget i 2014 fire ud af 13 pladser i parlamentet, en fremgang på to mandater, hvilket skyldtes et kanonvalg til Morten Messerschmidt, der fik Danmarkshistoriens største personlige stemmetal med hele 465.758 personlige stemmer. Denne gang tyder meningsmålingerne på, at Dansk Folkeparti får to af de nu 14 danske pladser i EU-parlamentet.

Hvorfor lave en liste med 10 kandidater, når I vel højest får valgt tre?

”Vi går selv efter at få valgt to medlemmer. Vi vil selvfølgelig gerne have flere, men vi skal også være realistiske. Men vi skal have en liste, som både rummer gode stedfortrædere, men som også viser, at vi er parate til at tage møder rundt i hele landet for at diskutere vores europapolitik med danskerne. Og her har vi nu en god flok, der kan være med til at bære valgkampen i hele landet, og som viser en god bredde i forhold til hvem vi har som kandidater i partiet,” siger Kristian Thulesen Dahl.

Det er partiets hovedbestyrelse, der har sammensat listen, der er klar blot få uger før valgkampen for alvor går i gang.

”Vi har ikke skyndet os voldsomt, for indtil nu har valgkampen primært handlet om at gøre partiernes topkandidater synlige overfor danskerne. Det er jo først i maj, når valgkampen for alvor går løs, at der er brug for hele kandidatholdet,” siger DF-formanden.

De 10 kandidater, der nu udgør Dansk Folkepartis kandidatliste til EU-parlamentsvalget, er disse:

  • Peter Kofod, Sydjylland
  • Anders Vistisen, Midtjylland
  • Pia Adelsteen, Nordjylland
  • René Danielsson, Bornholm
  • Gitte Bundgaard Andersen, Nordjylland
  • Finn Rudaizky, København
  • Tina-Mia Eriksen, Sjælland
  • Tobias Weische, Nordsjælland
  • Lone Langballe, Midtjylland
  • Charlotte H. Larsen, Hovedstaden