DAGENS OVERBLIK: Vikar-landshold vendte hjem til klapsalver

0
1016
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Vikarlandsholdet hyldet for heroisk indsats – De tabte men kæmpede til sidste blodsdråbe, de 24 spillere som onsdag aften vikarierede for ‘det rigtige landshold’ i en venskabskamp mod Slovakiet. Holdet, som måtte træde til på grund af konflikten mellem DBU og Spillerforeningen, bestod spillere fra futsallandsholdet, 2. division og Danmarksserien. Holdet tabte 3-0, men blev mødt med hyldest og klapsalver, da de vendte hjem.

Sea War Museum Jutland har på en ekspedition i Skagerrak fundet vraget af det tyske troppetransportskib M/S Pionier, som blev sænket den 2. september 1940. Foto: Sea War Museum Jutland/handout/Scanpix 2018

Tysk krigsskib fundet i Skagerak – Et tysk krigsskib, som 2. september 1940 blev sænket af en britisk torpedo på vej fra Frederikshavn til Frederiksstad i Norge, er fundet på havbunden nord for Skagen. Det tyske troppetransportskib M/S Pionier havde 823 mænd og kvinder ombord, hvoraf 338 mistede livet. Forliset er i følge Sea War Museum Jutland den alvorligste krigsbegivenhed, som ramte de tyske styrker under 2. verdenskrig i Danmark.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Folkemøde for unge – Et kæmpemæssig ølkasse gør det ud for talerstol til Ungdommens Folkemøde, som finder sted torsdag-lørdag i Valbyparken. På åbningsdagen besøgte flere toppolitikere folkemødet, bl.a. Kristian Thulesen Dahl (billedet) og Mette Frederiksen.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018

Dronningen i Svendborg – Dronning Margrethe besøger torsdag og fredag Svendborg Kommune i forbindelse med sit årlige sommertogt. Efter ankomsten i Svendborg Havn gik turen i karet til rådhuset sammen med borgmester Bo Hansen og hans hustru Susanne Andersen.