DAGENS OVERBLIK: Svensker fængslet for drab på 16-årig

0
2229
Blomster og beskeder fra pårørende og borgere den 18. oktober 2017 på det sted, hvor 16-årige Servet Abdija blev skudt og dræbt foran sin opgang ved familiens hjem på Ragnhildgade i København. Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix)

34-årig svensker fængslet for drab – En 34-årig svensk statsborger med jugoslaviske rødder blev torsdag aften anholdt på Sjælland og sigtet for drabet på den 16-årige teenager Servet Abdija fra København. Servet Abdija blev skudt og dræbt på Nørrebro i 18. oktober 2017. Ud over sigtelsen for drab, er den 34-årige sigtet for våbenbesiddelse. Han er foreløbig varetægtsfængslet i 25 dage.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Børneudspil fra regeringen: Flere pædagoger – Børnene i Børnehuset Gaia på Amager fik fredag fint besøg. Det var statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og børne- og socialminister Mai Mercado (K), som havde valgt Gaia som stedet, hvor regeringen lancerede et nyt børneudspil. I følge udspillet skal der afsættes 760 millioner kroner til at ansætte flere pædagoger i daginstitutioner, hvor en stor andel er socialt udsatte børn.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Færøsk kædedans med kronprinsparret – Kronprinsefamilien er på officielt besøg på Færøerne, og fredag var der bl.a. festmiddag i Nordens Hus i Tórshavn og en traditionel kædedans på programmet.

Foto: Patrick Pleul/dpa via AP

Skovbrande hærger i Tyskland – Så er det Tysklands tur til at blive ramt af skovbrande. Her brænder ilden i en skov nær byen Klausdorf cirka 85 kilometer syd for Berlin.