DAGENS OVERBLIK: Salling-direktør bliver ny bestyrelsesformand for DR

0
2001
Foto: LAU-NIELSEN MORTEN/Ritzau Scanpix

Ny bestyrelsesformand for Danmarks Radio – Det bliver 51-årige Marianne Bedsted, som 1. januar 2019 afløser Michael Christiansen som formand for Danmarks Radios bestyrelse. Marianne Bedsted kommer fra Skive og er direktør i Sallings stormagasiner. Hun har tidligere været hoteldirektør, direktør for Musikhuset Aarhus og bestyrelsesformand for Den Jyske Opera.

Foto: ANDREAS BECK/Ritzau Scanpix

Handlingsplan mod udenlandsk påvirkning – Danmark ruster sig til kampen mod udenlands påvirkning af danske valg. På et pressemøde fredag i Eigtveds Pakhus fremlagde regeringen en handlingsplan med 11 punkter, som skal forhindre, at udenlandske nationer forsøger at blande sig i det danske valg og demokratiet. Planen blev fremlagt af udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Fyrværkeri for dronningen – Dronning Margrete sluttede ferdag et to dages besøg i Svendborg som led i sit årlige sommertogt rundt til danske byer med Dannebrog. Torsdag aften var der en reception for dronningen, som blev fyldt med et fesfyrværkeri fra Skansen i Svendborg Havn.